Iaurtul grecesc este atât de sănătos pe cât se spune?

De Sandra Sarbu, pe

Iaurtul grecesc a început să-şi facă loc puţin câte puţin pe rafturile din supermarketuri, iar acum tot mai mulţi oameni îl consumă, pentru că se spune că este mai sănătos decât celelalte produse lactate de acest tip.
Pentru a face iaurt, laptele este tratat cu bacterii sănătoase, ceea ce îl face să fermenteze. În timpul acestui proces, laptele se încheagă, se îngroaşă şi devine acrişor. Apoi, este trecut prin tifon pentru a scurge zerul în surplus. Iaurtul normal este trecut de două ori, în timp ce iaurtul grecesc este trecut de trei ori prin tifon, aşadar este mai consistent.
Pentru că este trecut de trei ori prin pânză, iaurtul grecesc este mai gros şi are mai puţin zer, calciu, sodiu şi zahăr, dar are şi mai puţini carbohidraţi decât iaurtul normal. În plus, pentru că mai mult lichid este strecurat prin tifon, producătorii au nevoie de mai mult lapte pentru a face iaurtul grecesc, aşadar acesta conţine mai multe proteine, deci poate fi folosit în diete, pentru că te vei simţi plină mai mult timp.
Pe scurt, potrivit statisticilor şi studiilor efectuate privind iaurtul grecesc, este o variantă sănătoasă pentru o gustare sau un mic dejun, însă până la urmă tot trebuie să verifici eticheta pentru a afla cât de sănătos este pentru tine.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter