Țara în care se vor face spații destinate exclusiv persoanelor vaccinate

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 29 iunie 2021, 20:19
Lupta cu pandemia de COVID-19 poate fi câștigată doar prin vaccinare, potrivit experților, iar autoritățile din mai multe țări iau măsuri în acest sens.

O astfel de măsură este crearea de spații destinate exclusiv persoanelor vaccinate anti-COVID-19. În Grecia, din 15 iulie vor exista restaurante, baruri, centre comerciale și spații culturale destinate exclusiv persoanelor vaccinate anti-COVID-19. Anunțul a fost făcut de ministrul de stat Giorgos Gerapetritis, după cum arată Agerpres.

Mai exact, vor exista două categorii de spații – cele „libere” de COVID-19 și cele mixte, potrivit Libertatea:

  • Spațiile „libere” de COVID-19 vor intra doar persoanele care au fost vaccinate sau care s-au vindecat de COVID-19 în ultimele șase luni. Aceste spații, fie că sunt deschise sau închise, vor putea funcționa la 85% din capacitate și fără obligativitatea purtării măștii.
  • Spațiile mixte vor permite accesul persoanelor care au efectuat un test PCR sau un test rapid. Vor fi ocupate la jumătate din capacitate dacă sunt închise sau la 70% din capacitate dacă sunt în aer liber. Masca este obligatorie mereu.

Citește și: Câți bani primesc tinerii din Grecia care se vaccinează

Citește și: Varianta Delta a coronavirusului se răspândește cu rapiditate în Europa

Citește și: Studiu: în cât timp revine simțul mirosului post-COVID-19

Citește și: În București și Ilfov, femeile pot face gratis testul Babeș-Papanicolau

Pentru a se respecta regulile, se vor face controale în mod regulat. Operatorii economici vor putea să verifice online certificatele de vaccinare ale clienților.

Cluburile de noapte vor funcționa la capacitate redusă. Stadioanele vor fi accesibile exclusiv persoanelor vaccinate, riscul de infectare într-un asemenea mediu fiind prea mare în alte circumstanțe.

Mai mult, guvernul elen a anunțat că anumite grupuri (cum ar fi personalul medical) vor fi obligate să se vaccineze, pentru a reduce riscurile aduse de răspândirea rapidă a variantei Delta de coronavirus.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter