Ce fructe să mănânci ca să te hidratezi bine

De Elena S. , pe

Obisnuiesti sa manânci fructe? Daca da, procedezi foarte bine. Daca nu, încearca sa le incluzi în meniul tau, în special pe cele de sezon. Au proprietați deosebite pentru sanatate si îți aduc doar beneficii.
Pepenele roşu
Are un conţinut de apă de peste 90%. În plus, acest fruct mai conţine calciu, magneziu, potasiu, sodiu si vitamina C. E perfect pentru zi lele calduroase, pentru a-ţi revigora organismul. Atât cel rosu, cât si cel galben reprezinta în egala masura factori eficienţi de rehidratare, chiar daca au un aport ceva mai crescut de zahar.
Cireşele
Cu multe beneficii asupra sanataţii noastre, ciresele asigura un aport hidric moderat, dar sunt vedetele incontestabile ale sezonului cald. „Cerceii rosii” conţin si zinc, potasiu, fier, magneziu, cupru, dar si melatonina, un antioxidant important.
Căpşunele
Sunt unele dintre cele mai gustoase fructe ale perioadei în care ne aflăm si ai toate motivele sa le consumi. Au vitamine, un conţinut moderat de zahar si hidrateaza organismul.
Merele
Tradiţionalele mere sunt bune, racoritoare, rezistente la drum si pot fi mâncate oricând. Consumul lor constant contribuie la diminuarea nivelului de colesterol rau, ajuta la scaderea kilogramelor nedorite si la prevenirea bolilor cardiovasculare. Reţine, însă, si ca merele verzi au mai puţin zahar decât cele rosii.
Lamâile
Orele petrecute în soare determina eliminarea unei cantitaţi însemnate de apa din organism, asa ca hidratarea cu apa e importanta. Adaugând lamâie, îmbogaţesti apa cu vitamina C si enzime citrice. Bea inclusiv limonada la tempera tura camerei, pentru ca organismul sa nu mai consume energie reglând-o cu cea a corpului.
Fructele de pădure
Fragii, murele, coacazele au marele avantaj ca nu conţin mult zahar si aduc în organismul nostru cantitaţi mari de antioxidanţi, asa ca sunt printre favoritele sezonului. Pot fi incluse cu succes în aproape orice tip de dieta, chiar si în cele cu un aport scazut de carbohidraţi.
Ananasul
În topul fructelor hidratante se numara si ananasul. Conține multe fibre, este sațios, ajuta la detoxifierea naturala a organismului si chiar la obținerea unei siluete zvelte, daca este inclus într-o dieta corespunzatoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter