O femeie a aflat că avea cancer ovarian în stadiul 3, după ce medicul i-a ignorat simptomele

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Luni, 27 iunie 2022, 15:18

Mara Kofoed (45 de ani) a aflat că are cancer ovarian în decembrie 2021, după luni în care a experimentat simptome vagi și aparent fără nicio conexiune cu boala de care a suferit. Medicul i-a ignorat simptomele, în loc să le coreleze cu tumorile pe care Mara le avea. A fost nevoie de o vizită la Urgențe pentru a putea fi, în cele din urmă, diagnosticată.

O femeie a aflat că avea cancer ovarian în stadiul 3, după ce medicul i-a ignorat simptomele

„A fost cel mai mare șoc să aflu că am cancer ovarian. Suspectam că ar putea fi vorba de cancer mamar, fiindcă bunica mea a avut, dar cancerul ovarian era ultimul pe listă. Femeile trebuie să fie mai bine pregătite în acest sens. Știm despre cancerul la sân, dar aproape nimeni nu înțelege simptomele cancerului ovarian. Sunt atâtea lucruri mici, aparent minore, pe care oamenii nu le pot pune cap la cap. Nici doctorii nu au reușit”, a declarat Mara, pentru Today.

„În 2017 am început să am dureri în timpul actului sexual. Acela a fost primul simptom. Un alt simptom a fost o senzație diferită în jurul uretrei, similară unei infecții urinare, dar totuși diferită. Simțeam o presiune pe vezica urinară. Mă trezeam noaptea să merg la toaletă, ceea ce nu obișnuiam. Mergeam foarte frecvent la toaletă și în timpul zilei. Eram obosită fără nicio explicație și sufeream și de constipație”, a continuat.

„În mai 2021 am început să observ cum talia mea se îngroșa. Sunt foarte slabă în mod normal, așa că am sesizat grosimea din jurul abdomenului. Eram slăbuță în alte zone, arăta ca și cum m-am îngrășat, dar doar sub coaste. Auzisem că balonarea este un simptom al cancerului ovarian, dar nu știam suficient de multe informații. Balonarea apare pentru că tumorile se dezvoltă și sunt înconjurate de fluid”, a completat.

„Am început să am mici dureri la ovare, înțepături, spasme. Au fost și câteva episoade cu dureri extreme în care i-am spus soțului meu că ceva este în neregulă. Am mers la medic în noiembrie 2021. I-am spus toate simptomele. Le-a ignorat pe toate în afara unuia. S-a apropiat de mine și mi-a zis: «Femeile de vârsta ta nu mai vor să întrețină relații intime, deci sunt uscate». N-a acordat deloc atenție abdomenului meu. I-am cerut o radiografie, dar a zis că n-am nevoie. Am plecat acasă complet traumatizată de felul în care m-a ignorat și tratat”, a mai povestit Mara.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Fiica transgender a lui Elon Musk vrea să-și schimbe numele pentru a nu mai avea nicio legătură cu miliardarul

Citește și: Maria Shriver, fosta soție a lui Arnold Schwarzenegger, va primi jumătate din pensia actorului

Citește și: Britney Spears și Sam Asghari s-au căsătorit. Primul soț al artistei, ridicat de polițiști de la eveniment

Citește și: Fiica lui Paul Walker a vorbit despre experiența ei cu avortul după ce Curtea Supremă de Justiție a Statelor Unite a anulat acest drept al femeilor

„Pe 10 decembrie am ajuns la Urgențe pentru că durerile îmi afectau mobilitatea, respirația, somnul, alimentația și mersul la toaletă. Era o presiune atât de mare pe organe încât credeam că o să mor. A fost una dintre cele mai dureroase și înfricoșătoare experiențe din viața mea. I-am spus asistentei ce simptome am. M-a luat în serios și m-a trimis să fac o radiografie”, a adăugat.

Radiografia a confirmat că Mara avea cancer ovarian în stadiul 3C, însemnând că acesta nu se răspândise încă în restul corpului. Fiecare ovar avea o tumoare, una de 12 centimetri, cealaltă de 6,5. Alte două tumori de în jur de 2 centimetri fiecare erau pe rect și vezică.

Pe 28 decembrie, Mara a intrat în operație. I-au fost îndepărtate ovarele, uterul, trompele, cervixul și epiplonul, ceea ce menținea totul împreună. A primit șase tratamente și două medicamente pentru chimioterapie.

„Azi sunt foarte bine. Am avut multă grijă de mine în timpul chimioterapiei. (…) Cel mai important mesaj, când vine vorba despre această boală, este: «Dacă ai un simptom care persistă, revine sau niciodată nu dispare, este motiv de îngrijorare!»”, a încheiat.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter