O femeie de 101 ani din Alba, vaccinată, a învins lupta cu COVID-19

De Unica.ro, pe

Un caz extraordinar de vindecare COVID-19 a fost înregistrat în Alba, unde o femeie în vârstă de 101 ani vaccinată s-a vindecat de COVID-19.

Este vorba despre Ana O., cea mai în vârstă persoană din comuna Sâncel, Alba. Atât Ana O., cât și fiica ei, în vârstă de 80 de ani erau vaccinate când s-au infectat cu COVID-19. Au fost internate timp de nouă zile în Spitalul din Blaj, Secția Infecțioase. Vineri au fost externate. Informația provine de la primarul comunei Sâncel, Ilie Frățilă, după cum relatează Agerpres.

Ana O. s-a născut la 1 decembrie 1919, la un an după Marea Unire de la Alba Iulia, conform Digi24. Ea locuiește în Sâncel, alături de fiica și generele său. Până acum, ea nu s-a confruntat cu probleme mari de sănătate. I se spune „Nana Ană”, fiind cea mai vârstnică persoană din sat.

Atunci când a împlinit 100 de ani, a fost felicitată de primarul din Sâncel, care i-a înmânat o diplomă, în semn de apreciere, un buchet de flori și un tort de ciocolată. De asemenea, preotul paroh Vasile Brumar i-a oferit, la rândul său o icoană.

Citește și: Patronii de restaurante prevăd mai puțini clienți: „E absurd să dai 45 de euro pe test ca să mănânci de 50 de lei”

Citește și: Studenții vaccinați, prioritate la cazarea în cămine – în ce oraș din România se întâmplă asta

Citește și: Care sunt efectele dozei trei de vaccin anti-COVID-19, conform unui epidemiolog

Citește și: Studiu: expunerea la virus poate stimula producerea de anticorpi în cazul pacienților vaccinați anti-COVID-19

Rata de infectare din comuna Sâncel are o rată de infectare de 7,31, cea mai mare din Alba. Cazul Anei O. amintește cât de importantă este vaccinarea. Valeriu Gheorghiță, președintele campaniei de vaccinare din România, a spus despre situația vaccinării pe județe că București este pe locul 1, iar pe locul 2 Cluj. Ultimele în top sunt Giurgiu și Suceava. „Pot să vă dau o veste bună, în momentul de față la nivelul Bucureștiului s-a depășit rata de acoperire vaccinală de 50% din populația rezidentă eligibilă de peste 12 ani”, a spus Gheorghiță. „Este vorba de un procent de 50,15%. Urmează județul Cluj, care are în momentul de față 46,32%”.

Liderul grupului USR Plus din Camera Deputaților, Ionuț Moșteanu, a atras însă atenția că suntem „rușinea Europei” în ceea ce privește campania de vaccinare în urmă cu câteva săptămâni. El spunea la acea vreme: „Singurul responsabil pentru eşecul campaniei de vaccinare este domnul Florin Cîţu, pentru că atunci când a fost pus premier a insistat să fie coordonatorul campaniei de vaccinare şi alături de domnul Gheorghiţă şi de secretarul de stat Baciu de la Ministerul Sănătăţii au zis că se ocupă de această campanie de vaccinare”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter