Efecte secundare ciudate ale stresului

De Diana Zagrean, pe

Vezi ce efecte secundare ciudate poate să aibă stresul pentru organismul uman. Sunt lucruri la care nu te aştepţi şi la care nu te gândeşti în mod normal, dar îţi afectează viaţa de zi cu zi.
 

Stresul încetineşte recuperarea după exerciţii fizice

Studii recente arată că persoanele stresate se refac mult mai greu după o sesiune de sport. Organismul uman resimte mai tare oboseala, febra musculară şi durerile din articulaţii, dacă sângele este inundat cu hormoni ai stresului.

Stresul afectează vederea

Stresul provoacă tot felul de probleme oculare, de la spasme ale muşchilor care mişcă ochii, la pierderea vederii periferice.
Dacă suferiţi de ticuri nervoase şi spasme ale ochilor atunci când sunteţi stresaţi, spcialiştii recomandă alternarea compreselor reci şi calde şi consumul de apă tonică (conţine chinină).

Stresul îţi afectează memoria

Stresul te poate face să uiţi unde ai pus cheile de la maşină, cum o cheamă pe colega ta de bancă din liceu, cu care tocmai te-ai întâlnit pe stradă, sau alte lucruri, mult mai importante.
Pe termen lung, hormonii stresului pot afecta grav memoria de scurtă durată, mai ales dacă vorbim de termene limită şi stuaţii care necesită rezolvări urgente.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter