Cum îți afectează fertilitatea ora la care te culci

De Consuela Stratulat, pe

Ora la care te culci are un cuvânt important de spus când vine vorba de fertilitate, spun cercetătorii. Află la ce oră ar trebui să stingi lumina, pentru ca organismul tău să rămână sănătos.

Un studiu recent arată că femeile care vor să rămână însărcinate sau așteaptă un copil ar trebui să evite lumina în timpul nopții. Potrivit specialiștilor de la Centrul de Sănătate și Știință din San Antonio , întunericul este esențial pentru sănătatea aparatului reproductiv și protejează fătul.
Cercetătorii susțin că de fiecare dată când aprinzi lumina, scade producția de melatonină, un hormon secretat de glandele pineale din creier, ca răspuns la întuneric. Substanța este extrem de importantă pentru femeile care încearcă să rămână însărcinate, pentru că protejează ovulele de stresul oxidativ.
Melatonina are proprietăți antioxidante, ce protejează ovulele de radicalii liberi, mai ales în perioada de ovulație. Dacă vrei să rămâi însărcinată, trebuie să ai o perioadă de cel puțin opt ore de întuneric în timpul nopții, în același interval, pentru ca ceasul tău biologic să nu fie confuz.

Ce trebuie să facă femeile care vor să rămână însărcinate

Opt ore de întuneric pe noapte sunt esențiale și în timpul sarcinii, iar în ultimul trimestru, nu ar trebui să există întreruperi în timpul nopții. Când aprinzi lumina, întrerupi producerea de melatonină, iar creierul fetusului nu va primi cantitatea de care are nevoie pentru a regla funcționarea ceasului biologic.
Cercetările pe animale au arătat că întreruperile care apar în perioada de întuneric pot duce la probleme de comportament la nou-născuți.
Întunericul este important pentru reglarea ceasului biologic, iar producerea de melatonină nu are legătură cu somnul. Asigură-te, deci, că în dormitor nu pătrunde lumina de afară sau de la televizor. Dacă vrei, totuși, lumină, alege una roșie sau galbenă, în locul celei albe sau albastre, care poate da peste cap ritmul cardiac.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter