Durere de cap? 6 remedii care să te scape de ea!

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Te lupţi din ce în ce mai des cu durerile de cap? Migrenele nu te lasă să te odihneşti?
Ai depăşit de mult doza recomandată de analgezice? Starea ta nu este foarte bună, trebuie să recunoşti, ai nevoie urgentă de o soluţie care să te scape de chin. Ştii replicile clasice: încearcă să reduci stresul, ai grijă la ce mănânci, relaxează-te mai mult şi sfaturile de gen pot continua. Dar ce trebuie să faci concret ca să nu te mai chinui atât de mult.

Mai jos îţi prezint o listă cu 6 dintre cele mai eficiente metode care te asigură că te vor ajuta în lupta cu durerea ta de cap.

Deschide larg fereastra

O casă aerisită este sănătate curată. Mucegaiurile din casele veşnic închise şi aerul inchis nu fac altceva decât să agraveze durerile de cap şi sunt, conform medicilor de la Universitatea Johns Hopkins, cauzele migrenelor resimţite de unul din patru pacienţi. Aşadar, ai în vedere ca locuinţa ta să fie aerisită foarte bine tot timpul.

Consumă ghimbir în fiecare zi

Cercetătorii de la Manchester Memorial Hospital Connecticut susţin că o jumătate de linguriţă de ghimbir consumată zilnic te scapă de migrene, în mai puţin de o săptămână. Aceasta plantă s-a dovedit a fi un puternic anti-inflamator, similar cu aspirina, care blochează formarea leucotrienelor în creier.

Foloseşte ulei esenţial de mandarină

Uleiul esenţial de mandarină inhalat de 3 ori pe zi, timp de un minut, te ajută să lupţi cu oribila durere de cap care te chinuie. Compuşi chimici din uleiul esenţial au rolul de a calma sistemul nervos central, şi ajută la stimularea unui hormon, acid gamma-aminobutiric (GABA), responsabil de reducerea durerii.

Încălziţi-vă serios înainte să începi activitatea fizică

Îţi place să faci sport? Eşti o sportivă împătimită? Ai grijă la încălzirea dinaintea programului tău zilnic de antrenament, altfel o să te confrunţi din ce în ce mai des cu astfel de dureri. 10 minute… mai mult decât suficient. De ce? Schimbările rapide în fluxul de sânge pot declanşa umflarea dureroasă a vaselor de sânge.

Mănâncă din ce în ce mai puţină carne

Doamnele şi domnişoarele care se declară a fi vegetariene înregistrează o frecvenţă mult mai mică a durerilor de cap, poate cu 70% mai puţine decât în cazul celor care sunt mari iubitoare de carne. Medicii de la Universitatea Loma Linda din California susţin că: „Aceşti carbohidraţi sănătoşi conţin sute de anti-inflamatoare naturale care scad rapid factorii care produc aceste dureri de cap supărătoare”.

Da-te jos din pat imediat ce a sunat alarma

Lasă somnul si ridică-te din pat… Oricât ai încerca să amâni acest moment, el vine şi o sa-ţi fie şi mai greu. Cercetătorii de la Universitatea din Texas susţin că 79% dintre oamenii care suferă de dureri de cap frecvente sunt cei care lenevesc foarte mult în pat. „Schimbarea orei de trezire are un impact enorm asupra funcţiei cerebrale”, explică specialiştii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter