Dinţii strâmbi se corectează între 10 şi 14 ani

De Erika Chivu, pe

Dinţii strâmbi, distantaţi sau înghesuiţi, cu alte cuvinte malpoziţiile dentare reprezintă una dintre cele mai importante probleme de sănătate dentară.


Acestea apar cel mai des la copii, care pot fi afectaţi emoţional, dezvoltând complexe de inferioritate. Şi nu este vorba doar de aspectul dinţilor afectaţi. Malpoziţiile sunt o reală problemă de sănătate, pentru că apar probleme de pronunţie, iar, din cauza masticaţiei dificile, se ajunge la afecţiuni digestive.

Din fericire, dantura se poate reface, cu ajutorul tehnicilor ortodontice moderne. Acestea se pot aplica şi adulţilor, însă dau rezultate mai bune în copilarie şi adolescenţă. Corectarea malpoziţiilor începe, de obicei, la şase – şapte ani şi se folosesc aparate fixe sau mobile, externe sau linguale.

Specialiştii Dent Estet ne sfătuiesc să urmăm recomandările Asociaţiei Americane a Ortodontiştilor (AAO), care spune că vârsta ideală pentru începerea tratamentului este între 9 şi 14 ani. Rezultatele cele mai spectaculoase şi mai rapide se obţin între 10 şi 14 ani. Dintre pacienţii care ar trebui să poarte aparat dentar, 65% au vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani.

Din păcate, nu toţi părinţii îşi dau seama când cei mici au nevoie de aparat dentar, arată studiile AAO, deci numai medicul stomatolog ne poate ajuta să descoperim malpoziţiile.  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter