Dietă: Slăbeşti în timp record cu ajutorul mirodeniilor

De Libertatea pentru femei, pe

Sunt ca „sarea şi piperul” în multe preparate, dar pot înlocui cu la fel de mult succes şi zahărul. Condimentele sunt cele care dau savoare mâncărurilor, însă au efecte miraculoase şi asupra siluetei: te ajută să elimini din organism grăsimile în exces şi toxinele.
 

SCORŢIŞOARA

Studiile nutriţioniştilor indică faptul că scorţişoara reduce nivelul glucozei din sânge. Acest factor contribuie la pierderea centimetrilor din jurul taliei, zona cea mai afectată de dezechilibrele nivelului de insulină. Scorţişoara poate fi consumată în diverse combinaţii: cu portocale, mere, lapte sau cafea, fără a mai avea nevoie de adaos de zahăr. Vei obţine un desert delicios, sănătos şi care nu îngraşă.

MENTA

Pentru că inhibă într-o oarecare măsură pofta de mâncare şi reuşeşte să stimuleze digestia, menta este un ingredient tot mai recomandat în curele de slăbire. Frunzele au un miros foarte plăcut, un gust răcoritor şi pot fi consumate în salate, limonade, dar şi sub formă de infuzie. Atenţie, însă, în acest ultim caz nu sunt permise mai mult de două ceşcuţe pe zi.

BOIA IUTE

Boiaua de ardei iute stimulează metabolismul şi reuşeşte să ardă grăsimea în exces, îndeosebi cea din zona abdomenului. Încearcă să adaugi în meniul tău câteva preparate la care să o poţi consuma. Efectele nu vor întârzia să apară.

CHIMENUL

Pe lângă aroma deosebită, chimenul stimulează metabolismul şi circulaţia sanguină. De asemenea, reprezintă o sursă importantă de calciu, vitamina C, proteine, fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc.

CUIŞOARELE

Au un gust iute-amărui, persistent, potolesc setea şi pot înlocui sarea. În plus, cuişoarele sunt o sursă importantă de mangan, fibre, vitamina C, acizi graşi omega 3, calciu şi magneziu. De altfel, acestea sunt recomandate pentru îmbunătăţirea procesului digestiv, întărirea imunităţii organismului şi îmbunătăţirea circulaţiei periferice. Dacă vrei să te ajute să scapi de kilogramele în plus, le poţi folosi pentru a da aromă ceaiului, însă le poţi adăuga şi în preparatele din carne sau în sosuri.

BUSUIOCUL

Poate nu ştiai, însă şi busuiocul are proprietăţi excepţionale. Reuşeşte să stimuleze digestia, ajută la eliminarea gazelor şi detoxifică organismul. Este un remediu excelent în combaterea tulburărilor gastro-intestinale. Totodată, infuzia de busuioc contribuie la metabolizarea toxinelor din alimentaţie, inclusiv a grăsimilor.
În timpul dietelor, înlocuieşte sarea cu condimente! Mâncarea va fi mult mai gustoasă şi nu vei mai reţine apă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter