Slăbit: Diete specifice diferitor colţuri ale lumii

De Teodora Lozan, pe

Când călătoreşti în jurul lumii trebuie să experimentezi culturile şi tradiţiile fiecărei ţari în parte. De la arhitectură şi istorie, la obiceiuri si tradiţii, doreşti să descoperi fiecare secret, inclusiv cele gastronomice.
Cu toate că ai putea fi tentată să savurezi delicatesele din fiecare colţişor chiar dacă ţii la siluetă, există o alternativă: dietele. Iar pentru că sunt care mai de care mai ciudate, respectarea dietelor din diferitele zone ale globului poate fi un experiment cu adevărat distractiv!

Cangatarianismul australian

Tot mai mulţi australieni exclud din dietele lor toate tipurile de carne mai puţin cea de cangur, care este considerată mai ecologică. Un alt avantaj ar fi faptul că întregul proces al sacrificiului este mult mai uman şi este înfâptuit fără a chinui animalul. Cu toate că a stârnit numeroase controverse, includerea acestui tip de carne în preparatele lor tradiţionale are o perspectivă cât se poate de logică. Seceta prelungită din Australia şi condiţiile de mediu nu sunt prielnice pentru creşterea animalelor domestice tradiţionale, pe când numărul cangurilor este în continuă ascensiune. În plus, carnea de cangur este bogată în fier şi proteine şi conţine mult mai puţine grăsimi, motiv pentru care este considerată o unealtă importantă în combaterea obezităţii.

Despre alte diete surprinzătoare poţi citi direct de pe blogul Ciprian a fost acolo.

Indiciul de astăzi este cuvantul – IUBIRE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter