De ce te îngraşă alcoolul?

De Unica.ro, pe

Dacă ţii la siluetă trebuie să fii foarte atentă la cantitatea de alcool pe care o consumi, deoarece acesta este pe locul 2, după grăsimi, ca număr de calorii. Iată de ce îngraşă alcoolul!
Un pahar cu 250 ml de vin conţine 178 kcal, echivalentul a 2 biscuiţi digestivi cu ciocolată. Pentru a arde aceste calorii, trebuie să mergi vioi, timp de aproximativ 37 minute. Un pahar de băutură cola are aproximativ 107 kcal. Deci, dacă vrem să slăbim, degeaba renunţăm la acest gen de băuturi dacă nu renunţăm şi la alcool.

Alcoolul conţine calorii goale

Spre deosebire de alimente, băuturile alcoolice au o valoare nutriţională foarte mică, în unele cazuri chiar nulă.
Kate Mendoza, managerul de educaţie anti-cancer la WCRF (World Cancer Research Fund), a declarat: „Rapoartele recente au arătat că oamenii nu sunt conştienţi de caloriile din băuturi şi nu le includ în calculul consumului lor de zi cu zi.”

Conţinând 7 kcal/g, alcoolul are mai puţine calorii decât grăsimea, care conţine 9 kcal/g, dar mai multe decât proteinele şi carbohidraţii care conţin câte 4 kcal/g.

„Reducerea consumului de alcool poate avea un efect important asupra pierderii în greutate, dar şi asupra menţinerii unei greutăţi optime.”, precizează nutriţionistul Cristian Vlad.
Potrivit WCRF, alcoolul în exces este asociat cu diferite tipuri de cancer: de gură, laringe, esofag, sâni, intestin şi de ficat.
Organizaţia Mondială de Sănătate recomandă bărbaţilorsă nu consume în mod regulat mai mult de 3-4 unităţi de alcool pe zi, iar femeilor, să consume alcool ocazional şi să se limiteze la 2-3 unităţi pe zi.
1 unitate = 20 g alcool pur ~ 1 bere (500 ml) ~ 1 pahar de vin (200 ml) ~ 1 shot de tărie (40 ml).

Aşadar, limitează-ţi aportul de alcool dacă vrei să fii mai slabă şi mai sănătoasă!

Citeşte mai multe despre efectele alcoolului asupra siluetei!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter