Ce să NU bei pe caniculă

De Diana Zagrean, pe

Căldura mare te face să bei multe lichide, dar trebuie să ai grijă cu ce te hidratezi. Dacă vei consuma produse nepotrivite, rişti să ajungi mai degrabă la spital, decât în siguranţă acasă, la umbră. Vezi ce să nu bei pe caniculă.
 
Bere
Deşi reclamele te îmbie şi berea rece la o terasă pare foarte aproape de extaz, nu uita că această băutură conţine alcool.
Berea rece este bună vara şi conţinutul de alcool este mic, dar ea merge băută numai seara, pe răcoare, nu în mijlocul zilei, când temperaturile depăşesc 35 de grade la soare.
Pe caniculă, orice băutură alcoolică şi/sau diuretică ne deshidratează şi creşte riscul unei insolaţii.
Apa rămâne cea mai bună băutură pentru zilele tropicale.
Băuturi foarte reci
Pe căldură foarte mare, oamenii tind să bea lichidele foarte repede şi deşi apa rece gheaţă, de la frigider pare răcoritoare, riscăm să suferim de crampe musculare şi stomacale severe.
O cantitate mare de lichid rece ca gheaţa aruncată direct în stomacul tău de 36,5 grade provoacă un şoc şi durere la nivelul mucoasei stomacale.
În plus, lichidele foarte reci provoacă iritaţii în gât persoanelor sensibile şi corpul consumă mai multă energie pentru a le asimila, deoarece trebuie să le încălzească mai întâi.
Băuturile foarte reci se pot consuma pe caniculă, dar numai puţin câte puţin, în cantităţi mici şi gradual.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter