De la biberon, la cănuţă

De Baby, pe Ultimul update Joi, 17 martie 2022, 13:21

Titlul este doar puţin exagerat, pentru că, ne spun psihologii, între bebeluşi şi biberonul lor se creează o legătură puternică. Nu este vorba numai despre o obişnuinţă, ci şi despre confort şi o investiţie afectivă din partea bebelusului, care s-a obişnuit cu prietenul lui, biberonul.
Aici o discutie adiacenta ar putea porni de la faptul ca multi parinti si-au obisnuit bebelusul sa adoarma cu biberonul, ceea ce determina cumva substituirea parintelui cu acest obiect, biberonul. Nu e de mirare, deci, ca bebe nu va dori sa renunte la el.

La ce varsta
Medicii spun ca, dupa 12 luni, un copil ar trebui sa foloseasca din ce in ce mai putin biberonul. La 18 luni, ar trebui, cel putin in teorie, sa vorbim la trecut despre biberon. Insa, in Statele Unite, de exemplu, 20% dintre copiii de doi ani si 9% dintre cei de 3 ani nu vor sa se desparta de vechiul lor prieten, conform unui studiu realizat si publicat re­­cent. Cu cat ama­­nam operatiunea „Re­nun­tam la biberon“, cu atat misiunea va fi mai greu de indeplinit.
Vezi mai multe pe baby.unica.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter