Febra la copii – ce să faci, ce să nu faci

De Lumea Femeilor, pe

Pentru copiii sub şase lunic u febră, trebuie să consulţi întotdeauna medicul. În cazul în care copilul este mai mare de jumătate de an şi nu are febră peste 38 de grade, te poţi ocupa şi singură, acasă.
Primele simptome de febră la copii sunt un semnal de alarmă pentru orice mămică. Nu trebuie să te îngrijorezi foarte tare însă, căci febra este o reacţie a corpului la infecţia cu viruşi şi ajută la fabricarea anticorpilor. Când temperatura corpului depăşeşte 38 de grade, este indicat să mergi la pediatru. Altfel, te poţi descurca şi acasă. Însă dacă temperatura nu scade până la limite normale în maximum două zile, e cazul să te duci cu micuţul la doctor pentru investigaţii mai amănunţite.

Sfaturi utile pentru îngrijirea copilului cu febră

Pentru a scădea febra, e bine să urmezi câţiva paşi. Dezveleşte copilul şi nu insista să-l acoperi, de teamă să nu răcească. Dă-i cât mai multe lichide să bea, de preferat apă. Asigură o temperatură în cameră de 18-20°C. Aeriseşte încăperea frecvent! Administrează-i medicamentul în doza şi la intervalele de timp recomandate de medic.

De evitat când copilul are febră

Îmbăierea în apă cu temperatura cu 2°C mai mică decât cea a corpului copilului nu este recomandată de majoritatea specialiştilor. De asemenea, şi compresele umede trebuie evitate, deoarece efectul lor este
limitat, pe termen lung, putând înrăutăţi starea micuţului.
Ce sfaturi mai ştii pentru tratarea febrei la copii?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter