La prima vedere: cum arată bebe imediat după naștere

De Baby, pe

Pe parcursul celor 9 luni de sarcină, probabil te-ai tot întrebat cum va arăta bebelușul și ți-ai creat tot felul de imagini în minte… Ei bine, acum ai în sfârșit ocazia să îl analizezi din cap până în picioare.
Când îți ții bebelușul în brațe pentru prima dată și începi să îl examinezi bucățică cu bucățică, s-ar putea să ți se pară că nu seamănă deloc cu îngerașul pe care ți l-ai imaginat. Felul în care arată nou-născutul depinde de poziția în care a stat în uter, de bagajul genetic și de modalitatea în care s-a născut. De exemplu, bebelușii născuți prin cezariană, care nu au trebuit să treacă prin canalul de naștere, pot avea un craniu mai rotund și fața mai puțin turtită decât cei născuți pe cale vaginală.
Nu este deloc neobișnuit ca mama să fie puțin dezamăgită de felul în care arată bebelușul imediat după naștere. Dacă este și cazul tău, nu trebuie să te îngrijorezi. În scurt timp, toate acele caracteristici tipice nou-născuților vor dispărea.
Cap lunguieț, edeme și vânătăi
Oasele capului unui nou-născut sunt moi la naștere, pentru a-i permite să treacă prin canalul de naștere. În momentul în care își face loc și este împins în afară, oasele craniului se deformează, ceea ce poate determina aspectul conic, ascuțit al capului.
Vezi continuarea pe baby.unica.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter