Anxietatea de separare – Strategii de alinare

De Baby, pe

În general, după ce împlineşte 6 luni, bebe va da semne că e din ce în ce mai ataşat de tine, mami. De multe ori, această preferinţă ia forma supărării, chiar a protestului, mai ales atunci când te îndrepţi spre uşă sau părăseşti camera.
Atata vreme cat cel mic te vede, totul e perfect, insa imediat ce iesi din campul lui vizual, incepe sa planga. Gradul de dependenta si perioada difera de la un copil la altul, insa anxietatea de separare atinge apogeul in jurul varstei de 9-10 luni, atenuandu-se apoi treptat si reaparand la 18 luni.

Atunci cand vei descoperi ca nu poti merge nici pana la toaleta fara a starni o criza de plans, rabdarea iti va fi pusa la grea incercare.

Iata cateva strategii de alinare a anxietatii de separare, de ajutor atat pentru cel mic, cat si pentru tine, mami:

– intai de toate, asigura-te ca bebe nu este bolnav sau stresat din punct de vedere emotional (cel mic se poate agata de tine si din aceste motive);

– inarmeaza-te cu rabdare si accepta faptul ca aceasta este doar o etapa si ca va trece (anxietatea de separare se manifesta la cote maxime inainte ca cel mic sa implineasca 1 an);
Vezi si alte sfaturi pe baby.unica.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter