De ce este bine să îți cureți limba

De Consuela Stratulat, pe
Curățarea limbii este o practică constantă în medicina ayurvedică și în rândul practicanților de yoga, dar și dentiștii o recomandă. Vezi care sunt beneficiile acestei practici.

Degeaba te speli pe dinți de două ori pe zi și folosești ața dentară, dacă nu îți cureți limba de bacterii, potrivit healthline.com. Acest organ este plin de agenți patogeni care pot provoca infecții sau pot favoriza apariția cariilor.

Ce se întâmplă când îți cureți limba

Când înlături bacteriile și celulele moarte de pe limbă, riscul să ai o respirație urât mirositoare scade considerabil. Poți folosi periuța de dinți în acest scop, dar nu este foarte eficientă, așa că mai bine investești într-un obiect special, pe care îl găsești în farmacii și nu costă mai mult de 20 de lei.

Acest obicei îți va ajuta și papilele gustative, iar alimentele vor avea un gust mai intens. Cu cât mâncarea ți se pare mai gustoasă, cu atât îți ajuți sistemul digestiv să funcționeze mai bine și să absoarbă nutrienți. Când papilele gustative sunt pline de bacterii, nu mai simți atât de bine gustul mâncării, astfel că nu mai transmit creierului ce tip de alimente consumi și apar poftele false.

În timpul somnului, corpul tău trece printr-un proces de detoxificare. Dacă nu vrei ca toxinele să ajungă înapoi în organism la prima oră, atunci ar fi bine să îți cureți limba. Îți vei îmbunătăți, astfel, starea generală de sănătate și îți vei ajuta sistemul imunitar să lupte cu virușii și bacteriile.

Când înlături toxinele de pe limbă, îți menții și dantura sănătoasă. Agenții patogeni de pe limbă sunt responsabili de apariția problemelor gingivale, a plăcii bacteriene, a cariilor și infecțiilor.

În caz că nu știai, limba este o oglindă a organelor interne. Când o cureți în fiecare dimineață, stimulezi și masezi părțile corespunzătoare organelor și le ajuți să funcționeze mai bine.

Cum îți cureți limba

Limba ar trebui curățată în fiecare zi, preferabil dimineața. Ai nevoie de o bucată lungă de metal sau plastic (poți folosi o lingură, dacă nu ai o spatulă specială) și este indicat să ajungi cât mai în spate. Trebuie să începi acest proces din spatele limbii și să nu apeși foarte tare. Nu uita să cureți și părțile laterale. Clătește lingura sau spatula pe care ai folosit-o, apoi reia tehnica de curățare a limbii. Fă-o până când simți că limba ta este curată, apoi clătește-ți gura cu apă. După ce ai terminat, curăță obiectul folosit cu apă fierbinte.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter