Diete şi tratamente cosmetice cu struguri

De Erika Chivu, pe

Printre fructele cele mai bogate în antioxidanţi, strugurii sunt foarte sănătoşi în alimentaţie, dar se folosesc cu succes şi în cosmetică. Ar fi păcat să nu profiţi de sezonul lor.

De ce sunt strugurii sănătoşi

Se spune că un pahar de vin roşu pe zi este cea mai sănătoasă plăcere pe care ţi-o poţi oferi. De fapt, există ceva şi mai sănătos: un strugure roşu, bine copt. Antioxidanţii pentru care este lăudat vinul roşu provin bineînţeles din struguri, aşa că te poti bucura de beneficiile lor, fără a fi nevoie să consumi alcool.
Pe lângă vitamine şi minerale, strugurii conţin cantităţi mari de antioxidanţi puternici care reduc pagubele provocate de radicalii liberi.

Studiile au arătat că un consum regulat de struguri reduce riscul de boli cardiovasculare, cataractă, degenerare maculară, Alzheimer şi anumite tipuri de cancer. Sunt utili în constipaţie şi alte probleme digestive, colesterol crescut şi oboseală cronică.

Şi strugurii albi sunt buni în dietă, dar mai indicaţi sunt cei roşii care conţin mai mulţi antioxidanţi. Ca să te bucuri de efectele lor trebuie să-i consumi cu tot cu coajă.

Dieta cu struguri pentru slăbire rapidă

Cura cu struguri a devenit faimoasă datorită unui bărbat care suferea de insuficienţă renală. A mâncat trei săptămâni numai struguri şi, după spusele lui, s-a simţit mai bine ca niciodată. La sfârşitul tratamentului a constat că pierduse şi multe kilograme, aşa că a început să recomande cura cu struguri celor care voiau să slăbească.

Dieta presupune renunţarea pentru un anumit timp la toate alimentele, mesele constând numai în struguri. Aceştia reglează digestia şi favorizează eliminarea toxinelor, cura având şi efect detoxifiant.

Se pot pierde în jur de două-trei kilograme în cinci-şase zile, însă reţine că dieta, deşi este eficientă pe termen scurt, nu poate fi ţinută mai mult de câteva zile, iar kilogramele se vor „depune” la loc dacă nu faci efortul de a-ţi schimba alimentaţia.

Uleiul din sâmburi de struguri

Mai puţin cunoscut decât alte tipuri de ulei, cel din sâmburi de struguri este una din variantele cele mai sănătoase, atât pentru salate cât şi pentru gătit. Fiind un ulei vegetal este bogat în grăsimi sănătoase, care reduc colesterolul rău, dar conţine şi mulţi antioxidanţi.

Foloseşte-l zilnic în salate pentru a te bucura de efectele lui.

Strugurii în cosmetică

Numeroasele beneficii ale strugurilor nu puteau fi ignorate nici de industria cosmetică. Specialiştii laboratoarelor  Caudalie spun că viţa de vie are propriul ei mecanism de stocare a apei: când condiţiile meteo se înrăutăţesc, planta îşi face rezerve de apă în rădăcini şi tulpini pentru a le folosi atunci când apar frunzele şi fructele. Această apă, care se regăseşte în struguri este puternic hidratantă şi bogată în minerale şi vitamine.

Citeşte continuarea pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter