Mască de păr cu avocado. Cele mai eficiente rețete pentru orice tip de păr

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Luni, 16 ianuarie 2023, 16:18

Orice mască de păr cu avocado îți face părul mai sănătos și mai strălucitor. Recomandată în special pentru părul uscat și degradat, masca de păr cu avocado acționează ca un balsam, repară și previne problemele specifice părului vopsit și coafat des.

Cuprins

Află câte beneficii îți poate oferi o mască de păr cu avocado, cum să o folosești corect, cât de des să o folosești și care sunt cele mai bune ingrediente. Măștile de păr cu avocado sunt recomandate pentru orice tip de păr și pot repara și preveni o mulțime de probleme, fie legate de vopsea și placa pentru păr, fie provocate de sebum, mătreață sau de factorii de mediu.

Ce avantaje are masca de păr cu avocado

Pulpa de avocado bine coaptă este cremoasă, untoasă și bogată în grăsimi benefice atât pentru piele cât și pentru păr. Avocado este un fruct cu o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar mai ales cu proprietăți antioxidante și de încetinire a proceselor de îmbătrânire. Așa cum este bun pentru piele, la fel de bun este și pentru păr.

Avocado înmoaie, hrănește și hidratează firele de păr uscate sau degradate;

Avocado repară vârfurile despicate;

Avocado hrănește pielea capului și rădăcinile firelor de păr, astfel că firele vor crește mai viguroase și mai rezistente;

Avocado prin grăsimile sale ajută firele de păr să își mențină mai mult timp culoarea lor naturală și previne apariția de fire albe.

Cum să folosești avocado pentru sănătatea părului tău

Alege întotdeauna un avocado deja bine copt și pasează pulpa cu o furculiță sau la blender pentru a obține un piure fin. Acest piure se poate combina cu diverse ingrediente naturale și organice pentru protejarea și întreținerea părului.

De asemenea, poți folosi și ulei de avocado pentru măștile de păr, în loc de pulpa fructului în sine. Uleiul de avocado este concentrat în grăsimi bune și acizi antioxidanți care sigilează cuticulele de la vârful firelor și previn apariția vârfurilor despicate, astfel că părul tău va avea un aspect mai sănătos și mai lucios.

Ingrediente naturale recomandate pentru măștile de păr cu avocado

  • Miere
  • Gălbenuș de ou
  • Ulei de ricin
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Ulei esențial de lavandă
  • Ulei esențial de mentă

Mască de păr cu avocado pentru păr subțire

Un avocado

2 linguri de miere

2 linguri ulei de ricin

Pulpa de avocado se zdrobește până se obține o pastă fină și se omogenizează cu celelalte două ingrediente. Mierea și uleiul de ricin fortifică rădăcinile firelor de păr, iar acestea sunt mai bine hrănite și hidratate și cresc mai viguroase. Masca se aplică pe scalp și se masează bine la baza firelor de păr. Se așteaptă cel puțin 30 de minute să acționeze, apoi se clătește părul cu apă caldă și se spală cu un șampon pentru păr fragil.

Mască de păr cu avocado pentru păr deteriorat

Mască de păr cu avocado. Cele mai eficiente rețete pentru orice tip de păr

Un avocado/2 linguri ulei de avocado

1 lingură ulei de măsline

½ pulpa de la o banană bine coaptă

Fructele se pasează bine împreună și se omogenizează cu uleiul de măsline. Se aplică masca de la rădăcini până la vârfuri și se masează ușor pielea capului. Se așteaptă cel puțin 30 de minute și se clătește cu apă caldă. Această mască sigilează cuticulele firelor degradate, repară vârfurile despicate, hrănește firele de păr și le face să fie mai strălucitoare. Se poate folosi săptămânal, dacă părul este degradat de ondulator și vopsiri repetate.

Mască de păr cu avocado pentru părul gras

Un avocado bine copt

2 linguri zeamă de lămâie

10 picături ulei esențial de lavandă

Se omogenizează bine ingredientele și se aplică masca de la rădăcini până spre vârfuri. Se așteaptă cel puțin 20- 30 de minute și se clătește apoi cu apă caldă. Se repetă la 2 săptămâni.

Mască de păr cu avocado pentru părul ars de soare

Un avocado bine copt/ 2 linguri ulei de avocado

1 lingură ulei de măsline

10 picături de ulei esențial de mentă

Se omogenizează bine ingredientele și se aplică pe firele de păr, mai puțin la rădăcină. Se poate folosi săptămânal, vara, dacă stai mult la plajă și părul este degradat de razele soarelui și de sarea din mare. Se așteaptă 20-30 de minute și se clătește părul cu apă caldă, apoi se spală cu un șampon delicat.

Mască de păr cu avocado pentru rezistența firelor de păr

Mască de păr cu avocado. Cele mai eficiente rețete pentru orice tip de păr

avocado și gălbenuș de ou pentru un păr mai sănătos

Un avocado bine copt/ 2 linguri ulei de avocado

Un gălbenuș de ou

O lingură de miere

½ pulpa de la o banană

Se omogenizează bine ingredientele și se aplică masca la rădăcina firelor de păr și se masează ușor. Se așteaptă 30-60 de minute și se clătește cu apă caldă. Se spală părul cu un șampon delicat.

Mască de păr cu avocado pentru părul vopsit

Un avocado bine copt

2 linguri zeamă de rodie

Un gălbenuș de ou

Se omogenizează bine ingredientele și se aplică masca pe toată lungimea firelor de păr. Se așteaptă 30 – 45 de minute și se clătește cu apă caldă. Se spală părul cu un șampon special pentru păr vopsit.

  • Unica îți propune să afli cum arată și ce gust are castravetele african cu coarne – kiwano, de ce este jackfruit fructul uriașilor și ce beneficii are physalis – rivala exotică a cătinei.

foto: Shutterstock

Vezi și rețete pentru mască de păr cu ulei e măsline

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter