Îngrijire anti-aging la îndemâna ta

De Elisabeta Cosmescu, pe Ultimul update Luni, 31 mai 2021, 16:59

Te deranjează din ce în ce mai mult vergeturile, aspectul inestetic de coajă de portocală, petele pigmentare, uscăciunea și pielea care își pierde din elasticitate în zona pliurilor? Esteticienii afirmă că toate aceste imperfecțiuni se pot accentua odată cu înaintarea în vârstă. Nu te îngrijora! O îngrijire mai atentă te va ajuta să le amâni acutizarea.

Iată câteva ingrediente minune pentru o serie de ritualuri de înfrumusețare ușor de aplicat acasă. Remediile pe care le vei descoperi în acest articol te vor ajuta să ai o piele mai fermă, catifelată și luminoasă!

Aplică zilnic acest ulei cu bogate proprietăți nutritive

După vârsta de 35 de ani, organismul nu mai secretă colagen și elastină atât cât ar trebui, de aceea,  țesuturile îți pierd din elasticitate. Dar nu te impacienta. Poți stimula nivelul lor cu ajutorul uleiului de argan. Acesta este bogat în antioxidanti care ajută la regenerarea membranelor celulare. În plus, uleiul de argan ajută la scăderea iritațiilor pielii (apărute din pricina acneei sau eczemelor), vergeturilor și celulitei. Aplică-l zilnic, după fiecare duș, pe brațe, picioare și corp, folosind mișcări circulare. Insistă până când acesta este absorbit îndeajuns de mult în piele.

Citește și:
Ai tenul gras? Iată câteva recomandări pentru o piele lipsită de imperfecțiuni!
Mască de păr cu avocado. Cele mai eficiente rețete pentru orice tip de păr
Modele de unghii potrivite în orice sezon
Trenduri de coafuri pentru miresele anului 2021. Iată recomandările hairstylist-ului!

Petele de pe piele se estompează cu ajutorul acestei măști

Dacă îți displac pistruii sau acele pigmentări care au ramas pe piele în urma acneei, aplică de două-trei ori pe săptămână o mască pe bază de semințe de dovleac. Da rezultate excelente! Depigmentarea se va face gradual, așa că trebuie să îți păstrezi încrederea și răbdarea. Masca se prepară din 200 g semințe de dovleac (neprocesate termic) rășnite și șase linguri cu ulei de măsline extravirgin. Amestecă aceste două ingrediente și aplică această pastă omogenă pe zonele vizate (gât, decolteu, brațe, ten) și lasă să acționeze 45 de minute. La final, spală-te pe față cu lapte călduț sau cu apă. La final, aplica trei-patru pufuri din spray-ul cu apă termală. Vei fi uimită de cât luminoasă va deveni pielea ta.

Exfolierea stimulează regenerarea țesutului

Pentru o piele catifelată contează pe exfolierea cu sare fină de mare. Aplic-o pe tot corpul în amestec cu gel de duș cu extract regenerator de aloe vera. Masează-te folosind mișcări blânde pentru a evita iritațiile. Particulele abrazive ale sării de mare ajută la eliminarea impurităților și celulele moarte, lăsând pielea moale și fină. Sarea de mare îmbunătățește circulația sanguină, prevenind apariția noilor depozite de celulită de pe coapse, fese și abdomen.

Alegele, de mare efect

Algele marine sunt recunoscute pentru efectele anti-aging pe care le oferă la scurt timp după aplicare. De ce să investești în proceduri de înfrumusețare costisitoare la salon când poți sa te bucuri de un tratament cu alge chiar la tine acasă? Ai nevoie de 100-150 g alge deshidratate pentru uz cosmetic. Întât de toate, pune-le apa caldă din cadă pentru a le da răgaz sa se hidrateze îndeajuns de mult și să se infuzeze. Apoi, așează-te în cadă timp de 10-15 minute și bucură-te de efectul lor regenerant. Algele au proprietatea de a revitaliza pielea (conțin vitamine și minerale din plin), hidratează țesuturile reducând apariția pliurilor, înlătură impuritățile și previn inflamațiile tegumentelor. În plus, algele marine ajută la procesul de slăbire prin scăderea stratului de țesut adipos.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter