Cum ştii dacă o durere în braţ e atac de cord

De Diana Zagrean, pe

Atacul de cord este adesea anunţat de o durere ascuţită în piept, care, uneori, se lasă greu pe braţul stâng. Vezi care este diferenţa dintre o durere obişnuită şi una care prevesteşte probleme cardiace.
 
Durere în piept şi braţul stâng
În majoritatea cazurilor, când aceste două dureri vin combinate este nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă. Există cazuri în care cele două nu prevestesc mai mult decât o febră musculară sau o vânătaie, cum ar fi atunci când un tânăr de 20 de ani simte acetse dureri după o zi întreagă de tenis de câmp.
Durere în braţul stâng şi alte simptome
Corpul uman nu dă întotdeauna aceleaşi semnale de alarmă şi fiecare persoană resimte o criză în feluri diferite. Dacă durerea din braţul stâng vine însoţită de alte simptome, cum ar fi respiraţie îngreunată, greaţă şi vărsături, ameţeală, indigestie, palpitaţii şi/sau transpiraţie bruscă, poate fi vorba de un atac de cord, sau altă boală cardiovasculară.
Durerea se schimbă la mişcare
Dacă durerea din braţ se agravează când mişti gâtul, poate fi vorba de un nerv afectat de o inflamaţie, iar dacă zona dureroasă este sensibilă la atingere, probabil că este vorba de o accidentare, întindere sau febră musculară.
Atenţie!
Doar pentru că o durere în braţul stâng nu prevesteşte un infarct miocardic, nu înseamnă că nu are nevoie de îngrijire medicală. Fracturile, entorsele sau leziunile nervoase pot cauza dureri mari şi au mare nevoie de îngrijire specializată.
Cel mai bun lucru este să consulţi mereu un medic specialist, sau măcar medicul de familie, dacă apar dureri în braţe sau piept.
Sursa foto femeie durere piept: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter