Cum să îmbunătățești circulația limfei

De Consuela Stratulat, pe
Sistemul limfatic face parte din sistemul circulator și este foarte important pentru imunitate. Vezi cum îl ajuți să funcționeze la capacitate maximă, pentru a scăpa de celulită și a preveni apariția bolilor grave.

Limfa ajută la eliminarea toxinelor din organism, iar când nu circulă la viteză maximă, apar celulita, inflamațiile și reții mai multă apă decât de obicei.

Fă mișcare

Cel mai simplu mod prin care poți pune limfa în mișcare este să faci sport sau masaj, potrivit theheartysoul.com. Și o plimbare ușoară îți va ajuta sistemul limfatic să funcționeze mai bine, dar este bine să știi că săriturile sunt cele mai bune exerciții pentru o bună circulație a limfei.

Fă-ți un masaj limfatic

Masajul limfatic poate fi făcut la specialist sau acasă. Dacă ai celulită, ar trebui să îți faci zilnic un astfel de masaj. Este foarte eficient, deoarece înlătură stratul de celule moarte de pe piele și corpul elimină toxinele mai eficient. Periajul uscat este, de asemenea, foarte indicat pentru buna funcționare a limfei. Nu ai nevoie decât de o perie specială din fire naturale. Începe masajul de la picioare și ar trebui să te concentrezi aproximativ 10 minute pentru fiecare zonă.

Folosește pudră de Manjistha

Manjistha este o plantă foarte eficientă în detoxificarea organismului, iar dacă vrei să îți ajuți limfa să circule mai bine, poți să o prepari sub formă de ceai. Pune 4-5 căni de apă la fiert, iar când începe să se încălzească, adaugă ½ linguriță de chimen, ½ linguriță de semințe de coriandru și ½ linguriță de semințe de fenicul. Dacă ai gaze în exces, poți să completezi cu ½ linguriță de semințe de schinduf, iar dacă vrei să îți ajuți digestia, ½ linguriță de ghimbir ras va face minuni.

Lasă apa să fiarbă timp de 5-10 minute, apoi strecoară băutura într-un termos, ca să o păstrezi proaspătă și caldă. În băutura finală adăugă ½ linguriță de pudră de manjistha, dacă vrei să îți ajuți sistemul limfatic. Trebuie să bei din ea pe parcursul întregii zile, dar este bine să o termini înainte de ora 6.

Consumă guggul

Guggul este o plantă care arde grăsimile și luptă împotriva colesterolului crescut. Este una dintre cele mai puternice plante detoxifiante, deoarece stimulează producția de enzime la nivelul ficatului și ajută la eliminarea toxinelor. Este foarte eficient și în stimularea sistemului limfatic.

Bea multă apă

Fără apă suficientă, sistemul limfatic nu poate funcționa normal. Ai nevoie de cel puțin 2 litri pe zi, așa că ai grijă să te hidratezi.

Mănâncă fructe pe stomacul gol

Enzimele și acidul din fructe au rolul de a-ți curăța sistemul limfatic. Încearcă să le mănânci pe stomacul gol, dacă vrei să ai digestie bună și să acționeze la capacitate maximă.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter