Cum îți pui zilnic sănătatea în pericol fără să știi

De Consuela Stratulat, pe

Alimentele nu reprezintă singurele pericole care îți pândesc sănătatea. Din momentul în care te dai jos din pat dimineața și până când te culci, faci numeroase greșeli care te pot îmbolnăvi. Află ce nu faci bine și învață să rămâi sănătoasă.
Te speli pe dinți după micul dejun. Dacă îți cureți dinții după ce ai consumat alimente acide, precum fructe sau sucuri naturale, riști să îți slăbești smalțul. Astfel, îți vei păta dantura și riști să faci carii sau să produci fisuri la nivelul dinților. Dacă ai uitat să te speli înainte să mănânci, pur și simplu clătește-ți gura cu apă și așteaptă 40 de minute, timp în care calciul din salivă va remineraliza zonele slăbite. Abia apoi te poți spăla pe dinți.

Te pregătești de serviciu cu geamul deschis

Poluarea aerului pe arterele principale din oraș poate fi de 10 ori mai mare decât în suburbii, spun specialiștii. Gazele emanate de mașini pot duce la dureri de cap, cancer și boli de inimă. Închide-ți geamul dimineața și dă drumul la aerul condiționat, dacă vrei să te răcorești. Astfel vei reduce expunerea la aerul poluat.

Îți încălzești prânzul la microunde

Poate masa ta de prânz este fără gluten sau zaharuri, dar trebuie să știi că vasele în care îți încălzești mâncarea sunt la fel de periculoase. Chimicalele din plastic produc pagube serioase organismului și pot afecta sperma sau hormonii. Depozitează-ți mâncarea în recipiente de sticlă sau încălzește-o acasă, la aragaz, și păstrează-o într-un termos.

Te urci la volan după ce ai băut o bere

Oamenii cu o concentrație minimă de alcool în sânge sunt cu 46% mai predispuși să provoace accidente rutiere decât cei care nu au consumat alcool deloc.

Îți verifici adresa de e-mail înainte de culcare

Oamenii care își verifică telefoanele în interes de serviciu după ora 21:00 se trezesc obosiți, potrivit unui studiu al Universității din Florida. În plus, mai puține ore de somn cresc riscul decesului din cauza unui accident vascular.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter