Ce faci când se îmbolnăveşte copilul

De Unica.ro, pe

Micuţul tău a făcut pojar, oreion, varicelă sau rubeolă? Are mâncărimi, febră şi e trist că nu mai poate ieşi afară să se joace? Ţi se rupe inima când îl vezi astfel, dar nu ştii ce să faci? Iată cum îl poţi ajuta.

Ţine-i companie ca să-i alungi tristeţea

Până se însănătoşeşte, adio bicicletă, adio role, adio joacă afară, cu prietenii! Are, fără îndoială, toate motivele să fie trist şi abătut, fără a mai pune la socoteală şi nesuferita de boală. E clar că puştiul are mare nevoie de ajutorul tău. De aceea, oricât de ocupată ai fi, găseşte-ţi câteva ore pe care să i le dedici în întregime. Joacă-te cu el, uitaţi-vă împreună la televizor, povesteşte-i ceva amuzant şi o să vezi că va uita de boală mult mai curând decât ai fi crezut. Chiar specialiştii spun că joaca îi ajută pe copii să se însănătoşească mult mai repede.

Distrage-i atenţia de la mâncărime

Nu mai aştepta minuni de la pudra mentolată, pentru că aceasta nu-i ia puştiului tău senzaţia de mâncărime decât pentru scurt timp. Nu te baza prea mult nici pe o discuţie ca între adulţi, în care tu să îi explici că scărpinatul îi va lăsa semne. E prea mic ca să se gândească aşa departe. Totuşi, stă în puterea ta să faci o mică minune pentru puiul tău.

Cu ajutorul tău, nesuferita de mâncărime care nu-i dă deloc pace poate trece pe planul doi. Pare a fi o misiune imposibilă, dar există totuşi soluţii. Te întrebi care ar fi acestea? Ei bine, distrage-i atenţia cu lucruri care îi stârnesc interesul: citeşte-i povestea lui preferată, învaţă-l un joc nou, cumpără-i o jucărie pe care şi-o dorea şi joacă-te împreună cu el. O să vezi că trucurile tale chiar îl vor scăpa de mâncă-rimea sâcâitoare.

Păcăleşte-l să mănânce tot

Ia-i temperatura în fiecare zi şi ai grijă să nu depăşească prea mult limitele normale. Împotriva febrei, dă-i antitermice şi cât mai multe lichide: compoturi, ceaiuri uşor îndulcite, limonadă, supe strecurate. Din cauza bolii, s-ar putea să-şi cam piardă pofta de mâncare. Ca să-l atragi să mănânce, transformă şi momentul mesei într-unul de joacă. Aşadar, pune-ţi imaginaţia la contribuţie şi fă mâncarea să arate cât mai haios, să semene cu o jucărie. Iar la masă, pe lângă clasicul îndemn: „Hai, papă, ca să te faci mare!”, inventează poveşti care să-l facă să caşte guriţa şi să mănânce tot din farfurie.

Când trebuie să ceri ajutorul doctorului?

Dacă face febră mai mare de 39,5º.
Dacă îi lăcrimează ochii, este slăbit şi doarme foarte mult.
Dacă nu ştii sau nu eşti sigură de cum trebuie să procedezi într-o anumită situaţie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter