Cum să faci din antrenamentul la sală o plăcere

De Revista Unica, pe

Ai rezistat cu brio tuturor tentaţiilor de început şi sportul face parte din rutina ta săptămânală. Mai mult, rezultatele trudei ies la iveală şi aştepţi cu nerăbdare vara să te mândreşti cu noile tale forme.
Totuşi, vrei mai mult sau poate să încerci ceva nou? Cori Grămescu (antrenor de fitness la Lady FIT – First gym for delicate women, www.ladyfit.to) îţi spune ce e de făcut, pentru a evita monotonia:

• Ai mers până acum la orele de nivel mediu? Fă-ţi curaj şi încearcă o oră pentru avansaţi, te va bucura să constaţi că poţi executa corect majoritatea exerciţiilor.
• Ia o prietenă cu tine şi ajut-o să se integreze, e întotdeauna plăcut să petreci timp cu amicele în sala de sport.
Cori Grămescu
• Faceţi o competiţie între colegele de antrenament – cine execută corect cea mai mare parte a exerciţiilor, cine a progresat cel mai mult sau cine vine cel mai des la sală? Te va impulsiona să te concentrezi mai bine asupra orelor de sport, iar competiţia sănătoasă este întotdeauna plăcută.
• Schimbă-ţi echipamentul în care te antrenezi – e plăcut să vezi că poţi purta o mărime mai mică sau un croi mai atrăgător. Nu uita că persoanele care aleg echipament mulat tind să îşi sporească eficienţa antrenamentelor cu 15% faţă de cei care aleg haine largi si neatrăgătoare.
• Variază tipul antrenamentelor, pentru că oricât de plăcut ar fi antrenamentul cu care te-ai obişnuit, el nu poate acoperi toate nevoile corpului tău – alege o oră dinamică pentru exerciţiile aerobice, o oră de Pilates pentru o musculatură fermă şi suplă şi o oră de dansuri, Capoeira, Piloxing sau TaeBo pentru energia şi buna dispoziţie de care ai nevoie. |n felul acesta, nu te vei plafona într-o rutină de antrenament şi nici nu te vei obişnui cu stilul unui singur antrenor.
Cori Grămescu
• Ai ales să faci exerciţii acasă, după DVD-uri de antrenament? |ncearcă ceva nou! Dacă ai făcut exerciţii pilates, poţi face o schimbare cu exerciţii de TaeBo sau din contră, dacă până acum ai făcut antrenamente dinamice acasă poţi încerca un sistem mai static, axat pe mişcări lente şi concentrate. Poţi varia tipurile de antrenamente pe care le faci acasă, tocmai pentru a nu-ţi pierde motivaţia de a exersa şi a fi în formă.

Mai multe sfaturi despre cum să găseşti motivaţia de a face sport şi cum să-ţi alegi antrenamentul potrivit, vei găsi în revista Unica de martie!

Cori Grămescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter