Handbalista Lorena Ostase: „Vom ajunge la o eliminare a stereotipurilor de gen și la o mai bună mediatizare a sportului”

De Elisabeta Cosmescu, pe Ultimul update Luni, 19 aprilie 2021, 16:46

Încheiem astăzi miniseria de interviuri UNICA surprinzându-ți atenția cu mărturisirile interesante ale „tricolorei” Lorena Ostase, membră a echipei naționale de handbal feminin a României.

Dacă nu ai apucat să citești revista UNICA de aprilie și amplul nostru material dedicat echipei naționale, atunci urmărește aici declarațiile handbalistelor: Cristina Neagu, Crina Pintea, Andreea Popa, Cristina Laslo, Denisa Dedu, Eliza Buceschi și Lorena Ostase.

Handbalista Lorena Ostase joacă la CSM Slatina pe postul de pivot. În 2016, Lorena Ostase a fost componentă a echipei de tineret a României și a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din Rusia. Pe lângă aceasta, are în palmares și un aur mondial, câștigat cu junioarele în 2014.

Citește și:
Handbalista Eliza Buceschi: “Fiecare zi e o oportunitate să devii o versiune mai bună de-a ta”
Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale de handbal feminin a României: „Este un sport dur și mă consider o luptătoare”
Handbalista Andreea Popa: „Am fost crescută în spiritul – învață că în viață mai și pierzi!”
Handbalista Crina Pintea: “Sunt un om emotiv, dar când sunt pe teren uit de acest aspect”
Handbalista Cristina Laslo: „Indiferent de situație, în viață, ca și pe teren, ai ocazia să o iei de la zero în fiecare zi!”Handbalista Denisa Dedu: “Scopul comun al sportivilor este cel de a aduce glorie țării”

Ritmul vieții s-a schimbat din 2020. Cât de mult ți-a lipsit competiția?

Competiția este cea care ne ține în priză pe noi sportivii, ne face să ne dorim mai mult, să fim mai buni. A fost o perioadă grea pentru toată lumea, dar am încercat să ne adaptăm.

A fi într-o formă excelentă implică și un mindset pe măsură. Cum reușești să îți păstrezi motivația în momentele în care te simți mai vulnerabilă?

În momentele de vulnerabilitate încerc să privesc din altă perspectivă, să fac un ocol asupra problemei și să găsesc un punct de plecare nou. Suntem ceea ce gândim.

Cum este tratată problema egalității de gen în lumea sportului?

Trăim vremuri moderne, iar din ce în ce mai mult se pune accent pe egalitatea dintre sexe. Cred că o să ajungem la o eliminare a stereotipurilor de gen și la o mai bună mediatizare a sportului.

Handbalul poate părea un sport dur câteodată. Care sunt slăbiciunile tale? Ce te emoționează?

Handbalul este un sport de contact, dar nu este un sport dur. Una dintre slăbiciuni cred că este aceea de a ajuta mereu. Mă emoționează gesturile mărunte, făcute fără așteptări la schimb.

Din ce este alcătuită alimentația unui sportiv de performanță?

În funcție de intensitatea antrenamentelor din respectiva zi, încerc să îmi iau aportul de energie necesar organismului. Cu siguranță respect cele trei mese principale.

Ce lecție învățată pe teren o consideri utilă și pentru viața ta de zi cu zi?

Cred că cea mai potrivită lecție este aceea de a nu pune mare valoare pe greșeli. Cu toții avem parte de ele, important este să trecem peste și să compensăm cu lucruri bune.

Câte rochii și câți pantaloni ai în dressing? 😊Dar câte perechi de sneakers și câte de pantofi cu toc?

Nu pot spune un număr exact, pentru că nici eu nu îl știu. Nu am numărat niciodată. 🙂

Cum te pregătești înainte de antrenamente din punctul de vedere al rutinei de skincare? Ce nu îți lipsește din geantă?

Am un ritual dimineața și seara pentru curățarea și hidratarea tenului. Din geantă nu îmi lipsește gelul de curățare și crema de hidratare.

Foto: Horia Stan

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter