Frumoasă, efervescentă, fresh: MIRA ne cucerește de pe coperta revistei Unica de aprilie!

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Miercuri, 24 martie 2021, 10:57
MIRA ne cucerește constant: întâi cu apariția ei de la Vocea României, de acum aproape un deceniu, apoi cu piesele ei grozave (cine nu a fredonat măcar o dată „Străzile din București”?). Ea este vedeta miezului de primăvară, apărând pe coperta revistei Unica de aprilie.

MIRA are 26 de ani, proaspăt împliniți în data de 12 martie. Cu o personalitate care te captivează imediat și o voce care te face să crezi că prințesele Disney sunt adevărate, nici nu este de mirare că este una dintre cele mai urmărite artiste din România, cu 1,1 milion de followeri pe Instagram.

Într-un dialog de o sinceritate vulnerabilă, MIRA ne-a spus tot ceea ce nu știam despre ea: temerile pe care le avea odinioară, pasiunile ei ascunse și speranțele pentru viitor.

Cum arată pentru tine weekend-ul ideal?

Cu mult soare. Pentru mine soarele este definitoriu. De la el pleacă pofta de viață, sincer. Ador plimbările în parc sau sportul în aer liber, ador să citesc la soare sau să stau pur și simplu la un ceai.

Dincolo de muzică, care sunt pasiunile tale mai mici sau mai mari?

Iubesc să călătoresc, sunt genul de om care adoră să încerce întotdeauna lucruri noi, să descopere, să învețe. Mi-am dat seama că cel mai bine am parte de treaba asta în momentul în care merg în diferite locuri ale lumii. În același timp, și meseria pe care o am mă ajută să descopăr tot felul de oameni de la care am multe de învățat și chiar mă consider norocoasă.

Care e una dintre cele mai amuzante întâmplări prin care ai trecut în copilărie?

În acest moment când povestesc este foarte amuzant, pe atunci era mai degrabă tragic decât amuzant. În perioada clasei a șaptea, m-am tuns destul de scurt în partea de sus, mi-am facut efectiv niște țepi în cap, iar partea funny vine acum – prietena și colega mea era înnebunită că vrea și ea și am tuns-o eu în baia de la școală. Știu, amuzant acum, nu și atunci (râde).

Dacă ai putea să alegi să ai o superputere, care ar fi aceea?

Mi-aș dori din tot sufletul să pot schimba gândirea oamenilor, să pot să le dau unora posibilitatea de a vedea partea plină a paharului și de a alege binele întotdeauna.

Care e cel mai nebunesc lucru pe care îți dorești să îl faci până la finalul vieții?

Cred că mi-aș dori să experimentez săritul cu parașuta sau alte activități ce presupun adrenalină, deși mi-e foarte frică de înălțimi. Totuși mă gândesc că odată ce am o experiență de genul acesta, mi-aș învinge frica.

Deși au trecut aproape nouă ani, parcă mai ieri te vedeam la Vocea României. Dacă ar fi să faci o analiză între MIRA de atunci și cea de acum, ce diferențe ar ieși în evidență? 

Diferențele sunt destul de mari, cum ar fi că eram un copil pe atunci și nu înțelegeam deloc această lume. Eu doar voiam să cânt, nu știam cu ce vine la pachet toată treaba asta, deși, știu, din exterior pare o viață perfectă. Ei bine, nu e nici pe departe așa. Eram foarte emotivă, nu prea aveam încredere în mine. În același timp, am rămas aceeași fată cu zâmbetul larg pe buze și cu optimismul în suflet.

Care este cea mai mare satisfacție atunci când ești un artist cu atât de mare vizibilitate?

Cred că satisfacția cea mai mare a unui artist cu vizibilitate este aceea că muzica pe care o face nu rămâne în anonimat. Munca pe care ai depus-o tu împreună cu echipa ta este în sfârșit validată și apreciată și mai mult de atât, oamenii trăiesc cu tine arta pe care tu ai decis sa o împarți cu ei.

Există și un dezavantaj la această vizibilitate mare în industria muzicală?

Bineînțeles că există și dezavantaje pentru că așa se restabilește echilibrul. Cred că unul dintre dezavantaje, și nu numai în industria muzicală, este acela că întotdeauna trebuie să te gândești foarte bine în momentul în care decizi să share-uiesti un lucru cu comunitatea ta pentru că tu ești un exemplu pentru mulți dintre ei. Cum este și acea vorbă: „Orice ce spui poate fi folosit împotriva ta”.

Ai lansat albumul „MiraDivina”. Care este povestea din spatele numelui și conținutului acestuia?

Acest album este în primul rând un dar pentru comunitatea mea, însă și confirmarea mea ca artist, iar povestea din spatele lui este destul de simplă: la cererea publicului, ca să spun așa, m-am gândit să le ofer acest material discografic, care de asemenea poartă și numele Divina, nume dat chiar de către ei. Tocmai de aceea consider acest album ca un cadou din partea mea pentru toți cei care m-au susținut până acum și care îmi ascultă muzica zi de zi.

Care piesă de pe acest album are o semnificație aparte pentru tine?

Cred că „Cineva” are o semnificație aparte pentru că este o piesă pe care am scris-o într-un moment de singurătate și simt că are cea mai mare încărcătură dintre toate. Deși și în celălalte single-uri îmi cânt povestea, această piesă conține sentimentele mele întru totul.

În trecut ai vorbit și despre dorința ta de a juca într-un film sau serial, spunând că încă este un vis neîmplinit. Ce gen de rol ți-ar plăcea să joci, dacă ai avea ocazia?

Nu m-am gândit niciodată la asta, chiar e o întrebare foarte bună. Sinceră să fiu, mi-ar plăcea să joc un rol de femeie serioasă, în stilul Angelinei Jolie, de femeie impunătoare, care vorbește cu privirea.

Din anul 2019, tu și toboșarul Andrei Ivan formați un frumos cuplu, povestea voastră începând ca o prietenie inițial. Care a fost momentul când ți-ai dat seama că între voi este mai mult?

Să fiu sinceră, a fost exact cum mai vedem prin filme. A fost nevoie doar de o privire, dar o privire în adevăratul sens al cuvântului. După câteva luni de lucrat împreună, într-o seară, înaintea unui concert, L-AM VĂZUT și m-am uitat lung la el și atunci s-a produs magia.

Pentru unele cupluri, pandemia a pus capac relației. Voi cum v-ați adaptat?

Noi ne-am bucurat din plin de acest timp petrecut împreună. Deși în perioada concertelor stăteam mereu împreună, practic nu stăteam, eram doar fizic și atât. Simt că ne-a apropiat foarte tare această perioadă.

Spune-mi una dintre cele mai dragi amintiri care te leagă de Andrei.

Când a venit după nici două săptămâni de relație după mine, acasă la părinții mei, cu trenul. Mi s-a părut cel mai drăguț lucru.

Cum gestionați conflictele, atunci când ele apar?

Fiecare spune ce doleanță are, vedem ce putem face și mergem mai departe. Tratăm întotdeauna cu multă maturitate micile conflicte, pentru că ne-am dat seama ce fac ele în timp, netratate.

Interviul integral îl poți descoperi în ediția de aprilie a revistei Unica! O găsești la punctele de difuzare a presei începând cu 24 martie.

Foto: George Pruteanu

Make up: Alexandra Crăescu

Hair style: Adonis Enache

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter