Copilul tău: Cum îl protejezi de informaţiile care i-ar putea face rău?

De Lumea Femeilor, pe

Televiziunile nu mai cenzurează nimic, accesul este liber pe internet, ziarele promovează scandaluri şi sex.
Cum trebuie să procedeze un părinte, pentru a-şi proteja copilul de toxinele informaţiei de acest gen?

Cercetează terenul

Deşi toate aceste “informaţii” gravitează în jurul copilului, se poate ca pe el să nu-l intereseze. Cercetează care sunt programele lui preferate la televizor, ce pagini de internet accesează cel mai des, ce fel de literatură preferă. Nu confunda, totuşi, dorinţa lui de cunoaştere cu fenomenul “prea multe informaţii”.

Ia măsuri!

Dacă simţi că fiul tău este “mai curios” decât ar fi cazul, scoate din lista de programe tv posturile care promovează pornografia şi apelează la un expert pentru a-i bloca site-urile interzise până la 18 ani. Poartă şi o discuţie cu el despre copilărie, povesteşte-i amintirile tale din vremea când erai ca el şi încurajează-l să se bucure de vârsta lui!

Distrage-i atenţia

“Un copil cu mult timp liber îşi dezvoltă creativitatea”, ar spune unii. Corect. Dacă îşi umple timpul liber cu activităţi realmente folositoare, care să nu-l familiarizeze (doar) cu violenţa, cu experimentele sexuale sau ciudăţeniile. Ca să previi asta, du-l la teatru, la film, cumpără-i cărţi, mergeţi în aer liber, introdu-l în tainele geografiei, fizicii, chimiei etc.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter