„Copilul meu este dependent de internet. Ce sa fac?”

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Luni, 10 august 2020, 16:25

Micuţul tău nu se mai dezlipește de calculator. Ești mândră de el, pentru că se descurcă nemaipomenit cu noua tehnologie, dar ce te faci atunci când devine dependent de internet și începe să neglijeze școala?
Știi deja că e mai bine să previi decât să tratezi, indiferent de situaţie. Totuși, dacă cel mic este deja dependent de computer, trebuie să iei nepărat măsuri.

4 pași ca să îl dezveţi de nărav

Nu îi interzice de tot calculatorul. Cel mai probabil, vei da naștere unei crize. În schimb, vorbește cu el despre problema pe care o are și fă-l să înţeleagă de ce ar fi mai bine să limiteze timpul petrecut pe net. Chiar dacă nu este de acord, redu, gradat, timpul de calculator, astfel încât să nu stea mai mult de două ore pe zi, dacă are între 14 și 18 ani și maximum o oră, dacă este în ciclul gimnazial, iar dacă este în clasele primare, nu mai mult de o jumătate de oră pe zi.
Fă-ţi copilul să înţeleagă că nu are doar drepturi în familie, ci și obligaţii. Tu plătești netul, dar trebuie să aibă și el o contribuţie, adică să meargă la școală și să te ajute în casă la unele treburi, pe măsura lui. Poţi să îi condiţionezi accesul la net de îndeplinirea sarcinilor pe care i le dai și de rezultatele la învăţătură.
Implică-l în activităţi care să îl pasioneze și care să îl ţină departe de calculator în timpul liber. De exemplu, puteţi merge cu familia la grădina zoologică, îl poţi înscrie la un club de dans, desen sau orice altceva îl pasionează. Încercați și aceste idei de jocuri in aer liber care să-l țină departe de calculator
Nu fi un părinte tiranic care să îi impună reguli fără să i le explice. Totodată, nu fi nici prea relaxată, lăsându-l să facă ce vrea el. Este nevoie de un echilibru. Dacă acesta lipsește, pot apărea probleme, cum este dependenţa de internet. Nu îl lăsa la calculator chiar dacă ai
multă treabă. Găsește-i alte
activităţi care să îl ţină ocupat.

SEMNE CĂ E DEPENDENT DE CALCULATOR

– Nu mai vrea să iasă afară cu prietenii.
– Nu se mai joacă, ci preferă internetul.
– Îl prinzi des cu minciuna, de obicei în legătură cu ce a făcut în timpul zilei.
– Are din ce în ce mai multe absenţe la școală.
– „Dispare” din viaţa de familie, adică stă numai în camera lui sau chiar într-o cameră comună, dar numai cu ochii la monitor și nu mai vorbește cu ceilalţi.
– Ia masa în faţa calculatorului sau chiar uită să mai mănânce.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter