Ciocolata, ideală pentru sănătate

De Unica.ro, pe

Deşi constituie un deliciu pentru toată lumea, numai când e consumată în cantităţi moderate aduce beneficii organismului…
Ingredientul principal al ciocolatei veritabile este bobul de cacao (unt sau pudră). Deoarece este foarte importantă calitatea ciocolatei pe care o consumi, află că un conţinut de 60-70% cacao va aduce incomparabil mai multe beneficii.

Este bună pentru inimă

Pudra de cacao, ciocolata amăruie şi cea cu lapte constituie surse bogate de antioxidanţi, întâlniţi şi în fructe, legume, vin roşu şi ceai. Studiile recente au dovedit că ciocolata amăruie este benefică pentru inimă şi conţine mai mulţi antioxidanţi decât multe alte produse.

Îngraşă sau nu?

Un consum moderat de alimente, inclusiv ciocolată, e esenţial pentru menţinerea unui stil de viaţă sănătos. E absurd să credem că dacă mănânci numai ciocolată vei slăbi, în primul rând pentru că nu e deloc indicat să înlocuieşti alimentele sănătoase cu ciocolata. Însă, cu siguranţă 2-3 tablete de ciocolată nu îţi vor afecta greutatea! Dacă ciocolata pură are compuşi activi benefici, cea pe care o consumăm zilnic are până la maxim 30% substanţă de cacao plus o cantitate semnificativă de zahăr, grăsimi şi calorii (în jur de 250 kcal/100 g). Aşadar, fii atentă la conţinutul de cacao al ciocolatei, acesta trebuie să fie cât mai ridicat! În cazul în care eşti „dependentă” de ciocolată, dar te afli la o cură de slăbire şi nu poţi rezista tentaţiei adoptă un regim compus din fructe, cereale cu lapte, paste, brânză degresată şi surpriza: 4 tablete de ciocolată pe zi, care nu îţi vor afecta greutatea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter