Cele mai dulci și spectaculoase ținute, de Ziua Internațională a Ciocolatei

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 13 septembrie 2021, 12:45

Ziua Internațională a Ciocolatei este sărbătorită în SUA și pe 13 septembrie, deși există o altă zi dedicată acestui desert delicios și pe 28 octombrie. De asemenea, acest produs adorat de toată lumea este sărbătorit la nivel mondial pe 7 iulie, data la care ar fi fost adus pentru prima dată în Europa, mai exact 7 iulie 1550.

Ghana, al doilea mare producător de cacao sărbătorește ziua ciocolatei pe 14 februarie. În Letonia, Ziua Mondială a Ciocolatei este sărbătorită pe 11 iulie. Alții consideră Ziua ciocolatei amare pe 10 ianuarie, Ziua ciocolatei cu lapte este pe 28 iulie, Ziua ciocolatei albe pe 22 septembrie și Ziua ciocolatei acoperită cu orice pe 16 decembrie.

Citește și: Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci o singură pătrățică de ciocolată pe zi

Ciocolata ne influențează viața sexuală. Cum să o consumi pentru un efect afrodisiac

Studiu: Anumiți compuși din struguri, ceai verde și ciocolată inhibă funcția reproductivă a virusului SARS-CoV-2

Ciocolata de post, care nu îngrașă. Rețeta nutriționistului Anca Alungulesei

Cele mai dulci și spectaculoase ținute, de Ziua Internațională a Ciocolatei

Ciocolată nu este doar un răsfăț al gusturilor, ci și un prieten de nădejde al sănătății noastre, dacă este consumată cu măsură. Studiile au arătat că reduce semnificativ nivelul cortizolului, hormonul stresului, scade tensiunea arterială șli îmbunătățește starea de spirit prin stimularea secreției de serotonină.

De asemenea, ne ajută să ne concentrăm pentru că dilată vasele de sânge, ceea ce duce la o mai bună irigare a creierului. Nu este de mirare că i s-au dedicat și numeroase festivaluri, în diferite zone ale lumii.

Ciocolata a ajuns vedetă chiar și pe podiumurile de modă. În GALERIA FOTO puteți vedea ce au creat designerii cu ajutorul desertului nostru preferat.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter