Cine se poate vaccina împotriva COVID-19 fără programare

De Unica.ro, pe
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă a dus lămuri în privința persoanelor care se pot vaccina împotriva COVID-19 fără programare.

Potrivit dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, persoanele care sunt internate în centre medico- sociale şi rezidenţiale potr fi vaccinate fără să fie nevoite să se programeze singure pe platforma informatică.

Citește online gratuit numărul de februarie al revistei Unica

„Programarea la vaccinare a acestor persoane se efectuează de către Comitetul Judeţean pentru conducerea şi coordonarea intervenţiei care asigură coordonarea activităţilor de vaccinare din fiecare judeţ, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică şi din acest motiv nu era relevant ca aceste persoane să se regăsească în platformă de programare, având în vedere că nu se deplasează la un centru de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Citește și: Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 a fost schimbată. Cine se va putea vaccina în etapa a II-a

În categoria celor care primesc cu prioritate vaccinul împotriva COVID-19 se mai numără persoanelor care fac dializă, precum și cele nedeplasabile de la domiciliu, aparţinătorii sau îngrijitorii acestora, potrivit Mediafax.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter