Ai chef de o gustare? Alege ceva sănătos!

De Avantaje.ro, pe

Ai manca ceva gustos, crocant si hranitor? Uita de chipsuri si prajituri. Alege combinatia celor 3 „S”: savuros, satios si sanatos.
Ori de cate ori simti nevoia sa rontai ceva, preferi sa gusti cate putin din tot ce gasesti prin frigider, in loc sa mananci o cantitate mare dintr-un singur aliment – un borcan de dulceata, de exemplu. Poftele tale sunt cat se poate de firesti: organismul are nevoie de o varietate cat mai mare de substante nutritive ca sa-si pastreze nivelul de energie la cote maxime.
Asadar, cand ai chef sa mananci „ceva bun” (pe la 11 dimineata, la 5 dupa- amiaza sau chiar la 12 noaptea!), incearca o combinatie de migdale si stafide – varianta unei gustari sanatoase, cu mare valoare nutritiva. Pentru perioadele de stres, fa-ti o provizie de fructe (proaspete sau uscate) si seminte sau fructe oleaginoase (nuci, alune, arahide, fistic, etc.).
Migdalele si stafidele reprezinta combinatia ideala: hranitoare, gustoasa, care te ajuta sa rezisti mai bine la stres, oboseala, iti sustine sistemul imunitar si mentine un nivel scazut al colesterolului „rau”.

De ce migdale?

Doua maini de migdale (cam 23 de bucati) reprezinta o gustare hranitoare, cu numai 160 de calorii. Jumatate din aceasta cantitate reprezinta un aport de 6% din doza zilnica de fier si zinc recomandata.
Citeşte continuarea articolului pe site-ul Avantaje.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter