Cele mai importante efecte pe care canicula le poate avea asupra ta și a mediului tău înconjurător

De Unica.ro, pe

Când te gândești la anotimpul de vară, primul lucru care îți vine în minte este căldura. Aceasta poate fi extrem de plăcută și de bună în clipa în care te pregătești pentru o vacanță binemeritată la plajă, într-un loc exotic și spectaculos. Însă cum astfel de evadări nu sunt decât de scurtă durată și rareori cu repetiție într-un singur an, tu rămâi să te lupți zi de zi cu disconfortul termic și pericolele pe care zilele foarte călduroase de vară le aduc în prim plan. Este evident faptul că pe timpul verii trebuie să știi să te protejezi de toate acestea, iar atunci când vine vorba despre locuința ta, adică mediul tău intim, prima măsură pe care trebuie să o iei este să te asiguri că ai un aparat de aer conditionat suficient de puternic și de eficient ca să facă față nevoilor tale și spațiului în care trăiești. În acest fel, poți combate o parte dintre greutățile acestui sezon.

Cele mai importante efecte pe care canicula le poate avea asupra ta și a mediului tău înconjurător:

Nu te mai poți concentra

Dacă ești o femeie activă și deseori lucrezi și de acasă, canicula va fi inamicul tău numărul unu în privința capacității tale de concentrare. Conform unui raport din revista Scientific American, atunci când temperaturile ajung să crească foarte mult, primul efect pe care îl vei resimți va fi dificultatea focusării pe termen lung. Acest lucru se datorează faptului că organismul tău va consuma o mare parte din resurse încercând să se răcorească mai eficient.

Somnul va fi de slabă calitate

Deseori, te poți trezi dimineața cu senzația că indiferent cât de mult ai reușit să dormi, corpul și mintea nu se pot odihni în niciun fel. Acest lucru este provocat de temperaturile ridicate care influențează negativ mediul tău înconjurător. Pe timpul verii, pentru o odihnă de calitate, temperatura în cameră trebuie să fie între 19 și 24 de grade Celsius, probabil un pic mai mică decât te-ai fi așteptat. Când este prea cald, crește tensiunea, pulsul este mai alert și nu poți dormi așa cum trebuie.

Mobila și obiectele electrice pot fi afectate

În primul rând, căldura vine mereu la pachet cu un nivel mult mai ridicat de umiditate în casă. Acest lucru reprezintă un pericol pentru mobila din locuința ta, fie că vorbim despre lemn, care se poate umfla, piele, care poate crăpa, sau oricare alt tip de material textil, care poate forma mucegai. În al doilea rând, aparatura electrică din casă este expusă supraîncălzirii în timpul sezonului de vară, motiv pentru care trebuie să ai în permanență o sursă de aer rece în casă, pentru a păstra temperatura la un nivel normal.

Aerul din casă nu mai este de calitate

Când temperaturile se apropie de nivelul de caniculă, atunci și aerul devine irespirabil. În locuință, un aer condiționat poate fi soluția perfectă, atâta timp cât te asiguri că filtrul este curat, pentru ca astfel și aerul recirculat să fie bun pentru tine și familia ta.

(P) Articol realizat în colaborare cu Romstal.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Nicoleta Ionescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter