Cele mai frecvente boli pe care românii le tratează în străinătate. Specialistul răspunde

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Luni, 20 iunie 2022, 13:46

Eva Pavel, consilier medical international, despre cele mai frecvente boli pe care românii le tratează în străinătate: ”În trecut predominau pacienții oncologici. Acum lucrurile s-au schimbat…”

Mii de români aleg să apeleze la serviciile medicale din străinătate pentru a rezolva problemele de sănătate. Am discutat cu Eva Pavel, consilier medical international, prezentatoarea și realizatoarea emisiunii ”Apel la consilier”, de la Kanal D, despre cât de important este sprijinul unui consilier, dar și care sunt cele mai frecvente afecțiuni pentru care aleg să meargă dincolo.

Care sunt zonele pe care le acoperă un consilier medical? Explică-ne puțin ce așteptări ar trebui să aibă un pacient de la el?

În ceea ce mă privește, am acces oriunde în lume și pot identifica soluții medicale și medici de top ce pot răspunde nevoilor pacienților care apelează la serviciile mele.

Ajut pacienții romani cu opinii medicale gratuite din partea medicilor străini, le facilitez accesul în spitale de prestigiu, în cazul în care solicită deplasarea în străinătate, dețin tot ce este necesar unui transfer de urgență a unui pacient din România către un spital din străinătate și mă dedic fiecărui caz în parte până la soluționarea lui.

Cele mai frecvente boli pe care românii le tratează în străinătate. Specialistul răspunde

Au fost situații, în calitatea ta de consilier medical, când le-ai recomandat pacienților să găsească soluții în țară, să nu meargă în străinătate?

Sigur ca da. Au fost situații în care medicii străini mi-au comunicat că au aceeași schemă de tratament pe care pacientul o urmează în țară lui. Important este ca pacientul să apeleze la serviciile mele de consiliere pentru a verifica aceste aspecte. Pentru o a doua opinie medicală. Iar dacă primește confirmarea că în străinătate există aceeași schemă sau că nu pot ajuta pacientul în cauză, datoria mea este să informez și pacientul să decidă singur dacă rămâne în țară lui sau pleacă în străinătate. 

Anul trecut, ai fost desemnată cel mai bun consilier medical internațional în cadrul unei gale organizate la Istanbul. Ce înseamnă acest premiu pentru tine?

Pentru mine a fost o recunoaștere a experienței mele internaționale în domeniul medical. Un moment important în cariera mea, mai ales ca am avut 33 de țări care au concurat pentru acest premiu. Și totuși l-a primit o româncă.

Acest premiu cred ca este important și pentru pacienții români. Ei au primit confirmarea că au în țară lor o persoană recunoscută la nivel internațional ca fiind cea mai pregătită în acest sector și că se pot baza pe ea necondiționat. 

Premiul confirmă faptul că am atins cotele maxime de pregătire în sectorul meu de activitate și oricine se poate baza pe experiență pe care o am în sectorul medical internațional.

Cele mai frecvente boli pe care românii le tratează în străinătate. Specialistul răspunde

Care sunt cele mai frecvente afecțiuni pentru care românii caută soluții în străinătate?

În ultimii ani romanii pleacă către spitalele din străinătate cu afecțiuni din ce în ce mai diferite, de la cele mai simple până la cele mai complicate. În trecut predominau pacienții oncologici. Acum lucrurile s-au schimbat. Oamenii pleacă chiar și pentru o simplă verificare generală anuală. De asemenea, pacienți pentru secțiile de cardiologie, urologie, oncologie, pediatri, operații estetice, implant de păr. Românii accesează din ce în ce mai mult serviciile spitalelor din străinătate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter