Cele mai bune alimente pe care nu le mănânci. Treci la masă

De Diana Zagrean, pe

Foarte mutle super alimente aşteaptă pe rafturi să fie luate în coş şi multă lume uită cât sunt de sănătoase. Vezic are sunt cele mai bune alimente pe care nu le mănânci. Treci la masă.
 

Năut

Năutul, adesea folosit în bucătăria orientală, este destul de rar folosit la noi. Cu numai 200 de grame de năut obţii 45 de grame de carbohidraţi, 269 de calorii, adică un plus de energie. În plus, năutul conţine fier, acizi graşi omega-3 şi proteine, dar foarte puţine grăsimi saturate, colesterol şi sodiu.

Kiwi

Puţină lume ştie cât de multă vitamina C conţine fructul de kiwi şi cât bine face sistemului imunitar. În plus, vitamina C din kiwi ajută organismul în producţia de cartilaje, colagen, muşchi şi absorbţia fierului.

Cuişoare

Cuişoarele erau folosite în China pentru împrospătarea respiraţiei, dar luema uită cât de pline de antioxidanţi sunt ele. O singură linguriţă de cuişoare conţine aceeaşi cantitate de antioxidanţi ca 1/2 ceaşcă de fructe de pădure. În plus, cuişoarele ajută la balonare, dureri de dinţi şi flatulenţă.

Fructul pasiunii

Fructul pasiunii este rar folosit în România, deoarece se găseşte în cantităţi mici, la raioanele de fructe exotice şi lumea nu ştie cât de gustos şi sănătos este. Fructul pasiunii este plin de fibre, antioxidanţi şi alte substanţe care reduc colesterolul. Pe lângă aroma delicioasă, fructul pasiunii aduce şi un aport de vitamina C şi vitamina E.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter