10 alimente care te mențin tânără

De Consuela Stratulat, pe

Exercițiile fizice și o alimentație sănătoasă sunt cea mai bună modalitatea de a te menține tânără. Anumite produse au calitatea de a-ți îmbunătăți pielea, a-ți da energie și a lupta cu bolile. Îți spunem noi 10 alimente care vor ține ridurile la distanță.
Fisticul nu este doar bogat în nutrienți, dar are și un beneficiu major față de celelalte nuci – are coajă. Potrivit în unui studiu publicat revista „Appetite”, persoanele care consumă fistic în coajă mănâncă cu 41 de calorii mai puțin decât cele care preferă nucile fără coajă.

Proteina din zer

Pe măsură ce îmbătrânim, masa musculară scade cu aproximativ 1% pe an. Această pierdere de transformă într-un cerc vicios – mai puțină masă musculară înseamnă un metabolism mai încet, o pierdere a echilibrului și lista continuă. Din fericire, exercițiile fizice și proteina din zer pot face minuni pentru tine. Adaug-o în smoothie-uri, combin-o cu afine și vei observa efectele sale miraculoase. Proteina din zer se găsește în supermarket-uri.

Cafeaua

Cafeaua are parte de multă reclamă negativă, însă nu este atât de rea precum crezi. Problema este ce adaugi în cafea – frișcă și zahăr. Unele studii arată că cei care beau cafea au mai puține șanse să moară din cauza bolilor de inimă. În plus, scade riscul apariției diabetului tip 2 și a bolii Parkinson.

Vinul roșu

Vinul roșu conține resveratrol, un antioxidant puternic, care previne moartea celulor din inimă și creier. Cercetătorii susțin că femeile ar trebui să consume un pahar de vin pe zi, în timp ce bărbații pot bea două pahare.

Spanacul

Spanacul este un nutrient extrem de puternic și este ușor de adăugat în mâncare sau smoothie-uri. Este bogat în luteină, o substanță care are proprietăți anti-îmbătrânire.

Porumbul

Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Maryland a arătat că o fibră care se găsește în porumb previne apariția cancerului. Specialiștii susțin că IP6, fibra care se găsește în porumb, oprește creșterea celulelor canceroase.

Cerealele integrale

Cerealele integrale au stârnit multe controverse, dar aceste dezbateri se referă la modul în care carbohidrații afectează nivelul de grăsime din organism. Adevărul este că cerealele integrale au fost asociate, în multe studii, cu prevenirea formării cheagurilor de grăsime pe artere. Câtă vreme sunt consumate cu moderație, cerealele integrale sunt benefice pentru tine.

Scorțișoara

Cercetările arată că scorțișoara scade insulina secretată după mese și reduce riscul apariției depozitelor de grăsime. Adaugă scorțișoară în smoothie-uri, iaurt sau cereale și vei observa cum talia ta va deveni mai subțire. În plus, scorțișoara este bogată în antioxidanți.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră este extrem de sănătoasă. Cercetările arată că ciocolata neagră îți protejează inima și scade colesterolul. Alege ciocolata care are cel puțin 70% cacao.

Cartofii dulci

Cartofii dulci nu au doar un gust bun, ci sunt benefici și pentru sănătatea ta. Conțin licopen, substanță care îți protejează pielea de razele ultraviolete, dar și vitamina C, care stimulează producerea de colagen, necesar pentru o piele sănătoasă.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter