Cel mai periculos aliment în viziunea lui Jamie Oliver

De Geanina Burlancea, pe
Cu ani de experienţă în spate, Jamie Oliver este un maestru în arta culinară ale cărui sfaturi sunt urmate milioane de oameni. Aşa se face că Chef-ul britanic trage un semnal de alarmă în legătură cu cel mai periculos aliment: zahărul.

Jamie Oliver susţine că alimentele pe bază de zahăr pot provoca o criză de sănătate asemănătoare cu cea cauzată de fumat. „Zahărul este, sigur, următorul rău. Este, fără îndoială, următorul tutun, iar industria ar trebui să fie speriată. Şi ar trebui taxat la fel ca tutunul şi ca orice altceva care poate distruge vieţi”, a declarat Jamie Oliver, pentru publicaţia britanică Daily Mail.

Semnalul lui de alarmă se bazează şi pe studiile care arată că o treime dintre copiii britanici şi două treimi dintre adulţi sunt obezi sau supraponderali, iar numărul persoanelor care suferă de diabet s-a dublat în ultimele două decenii.

Jamie Oliver, în vârstă de 39 de ani, şi fundaţia de caritate asociată, The Fifteen Foundation, se implică activ în acţiuni sociale: din 2002 instruieşte persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucătari-şef. De asemenea, restaurantele lui Jamie Oliver s-au înmulţit în ultimii ani, pe măsură ce renumitul maestru bucătar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militează pentru o mai bună alimentaţie a elevilor în şcoli şi pentru angajarea tinerilor în industria alimentară.

Ba mai mult, chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale. Cartea lui de reţete culinare de criză, care îi învaţă pe cititori cum să evite să irosească alimentele, a fost promovată de campania Love Food Hate Waste, finanţată din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale îşi afirmă cu tărie angajamentul faţă de cauza reciclării.

(Sursa foto: Northfoto)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter