Ce să nu mai faci niciodată dacă ai dureri de spate

De Consuela Stratulat, pe
Durerea de spate poate apărea oricând și îți poate afecta activitățile zilnice. Vezi ce nu ai voie să faci, când suferi de durere de spate cronică.

Odată ce începi să ai dureri de spate, nu prea ai la ce tratamente să apelezi, pentru a scăpa de ele. Sunt, însă, unele lucruri pe care nu mai ai voie să le faci, pentru a calma disconfortul.

Nu ignora poziția în care stai la birou

Dacă ai dureri de spate, atunci trebuie să fii foarte atentă atunci când stai la birou. Este important să stai mereu dreaptă, pentru că orice abatere pune presiune pe articulații, mușchi și discurile vertebrale și provoacă durere.

Nu renunța la exerciții

Nu trebuie să renunți la sport dacă te doare spatele. Caută exerciții mai ușoare și fă-le cu încredere, pentru că îți relaxează mușchii, cresc circulația la articulații și vertebre și îți dau o stare de bine. Trebuie să știi că statul în pat sau pe canapea îți crește durerea de spate, pentru că te face să stai într-o poziție incorectă, potrivit physicaltherapy.about.com.

Nu mai ridica lucruri grele

Una dintre principalele cauze ale durerii de spate este faptul că ridici obiecte grele. Evită cât poți de mult asta, pentru că altfel îți vei agrava starea. De evitat este și aplecatul constant după diverse lucruri.

Citește și: Ce legătură este între picioare și durerea de spate

Nu sta cu capul înclinat

O altă cauză comună a durerii de spate este înclinatul constant al capului. În această poziție, pui presiune pe discurile vertebrale și provoci durere.

Nu te baza pe tratamente pasive

Compresele calde puse pe zona dureroasă sau gheața îți calmează durerea, dar efectul lor este temporar. Dacă vrei să scapi de disconfort pe termen lung, atunci fă mișcare și păstrează o postură corectă.

Nu aștepta să îți treacă durerea pur și simplu

Dacă durerea nu dispare într-o săptămână, două, atunci mergi la un terapeut. Cu cât începi mai devreme tratamentul, cu atât mai mari sunt șansele de vindecare.

Factori de risc pentru durerea de spate

Oamenii supraponderali au un risc crescut de a suferi de dureri de spate. Kilogramele în plus pun presiune pe coloană și provoacă un disconfort. Fumatul este un alt factor de risc pentru această problemă. Persoanele care fumează au un stil de viață nesănătos și în aceste condiții, fac alegeri care le provoacă și dureri de spate, potrivit nhs.uk. Strestul și tratamentul cu antidepresive duce, de asemenea, la astfel de probleme.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter