Ce putem face pentru a evita oboseala de după sărbători. 5 leacuri naturale

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Marți, 11 mai 2021, 14:27
Ai petrecut foarte mult în această vacanță și te simți obosit? Plantele sunt o minune pentru energizarea organismului, fie că sunt folosite sub formă de ceai, uleiuri sau germeni. Iată ce îți recomandăm pentru reechilibrarea organismului!

Sunătoarea este un excelent calmant

Sunătoarea este un antidepresiv natural și este recomandată în cazuri de oboseală cronică. Ea are efect tonic, revigorant, remineralizat și antidepresiv. Sunătoarea este recunoscută ca un excelent calmant, utilă pentru calmarea migrenelor, combaterea despresiei, alungarea durerilor de cap, a nevrozelor, tratează isteria și nevragiile faciale.

Laptișorul de matcă combate anemia

Laptișorul de matcă este recomandat în perioadele de efort fizic și intelectual intens. Acesta este bogat în acid pantotenic (contra efectelor stresului și revigorant), piridoxină (combate anemia), vitaminele A, C,D și E, mineralele (calciu, fier, cupru, fosfor, potasiu, sulf), enzime și 18 aminoacizi.

Urzica este un tonic excelent

Urzica este un tonic minunat pentru organism. Aceasta conține vitamine ( B2, B5, acid folic), minerale (fier, siliciu, magneziu) și oligoelemente (cupru, zinc) și aminoacizi esențiali, fiind o soluție contra oboselii, a anxietății și a stărilor depresive.

Germenii de grâu susțin refacerea organismului

Germenii de grâu au în componență toate vitaminele din complexul B, indispensabile pentru un somn bun sau pentru a lupta contra stresului, precum și numeroase minerale ca magneziul, zincul și fosfor. Aceștia susțin refacerea organismului, contribuie la echilibrarea metabolismului și cresc abilitatea corpului de a face față stresului.

Uleiurile esențiale îmbunătățesc circulația sângelui

Uleiurile esențiale ajută la înlăturarea oboselii. De pildă, uleiul esențial de rozmarin îmbunătățește circulația sângelui atunci când este folosit pentru masaj. Acesta mai poate fi folosit în apa de baie sau pentru aromatizarea spațiului. Este indicat și în stările de oboseală și nervozitate.

Sursa: Adevarul.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter