Ce să mănânci ca să scapi de durere: 6 analgezice naturale

De Diana Zagrean, pe

Natura are tot felul de alimente gata să ne scape de boli şi suferinţă. Vezi care sunt acele analgezice naturale şi ce trebuie să mănânci ca să scapi de durere.
 

Cireşe

Aspirina este cel mai popular leac medicamentos pentru durerile slabe şi acute. De la dureri de cap, la dureri de dinţi, de burtă, sau musculare, aspirina ne-a scos din bucluc de multe ori. Studii recente arată că un castron de cireşe are acelaşi rezultat în lupta cu durerea. Să nu uităm că un castron de cireşe proaspete şi dulci ne face să şi uităm de durere sau de cauza ei şi ne binedispune.

Ghimbir

Ghimbirul este folosit de mulţi ani pentru problemele de stomac sau intestinale, datorită calităţilor sale antiinflamatorii. Ceea ce nu ştie toată lumea este că ghimbirul este foarte eficient şi în tratarea durerilor musculare la atleţi de performanţă.

Somon

Somonul este mereu recomandat în dietă datorită gustului bun şi mai ales al conţinutului de acizi graşi Omega-3 şi Omega-6, buni pentru sănătatea sistemului circulator.
Somonul este, însă, recomandat şi pentru reducerea edemelor şi a durerilor de cap, datorită nutrienţilor benefici din componenţa sa.

Nuci

Pe lângă conţinutul mare de acizi graşi Omega-3, nucile sunt pline de substanţe benefice pentru organism şi te scapă de durerile musculare, mai ales cele cauzate în timp ce practicai diverse sporturi.

Seminţe de in

Seminţele de in nu sunt numai pline de fibre vegetale importante în digestie, ci conţin şi o mare cantitate de acizi graşi Omega-3. De fapt, cantitatea de acizi graşi Omega-3 din seminţele de in este comparabilă cu cea din somon.

Salvie

Salvia este un delicios condiment pentru carnea de pui, dar poate fi folosită sub formă de ceaiuri pentru diverse sureri. În plus, salvia ajută la îmbunătăţirea memoriei. Datorită conţinutului mare de flavonoide, salvia este unul dintre cele mai bune remedii naturale împotriva durerilor şi edemului.
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter