Ce înseamnă dacă te mănâncă în ureche

De Diana Zagrean, pe

Mâncărimile în urechea externă sau urechea internă pot fi cauzate de tot felul de boli şi afecţiuni, dintre care unele pot fi de-a dreptul periculoase pentru sănătatea ta sau a copiiilor tăi. Vezi ce înseamnă dacă te mănâncă în ureche.
 

Ce înseamnă dacă te mănâncă în ureche

Mâncărimile în ureche vin adesea însoţite de roşeaţă, umflături, durere, cojirea pielii şi chiar cicatrici, dacă problema apare des şi nu este tratată corect. Termenul mdical pentru mâncărimi este prurit. Deşi tentaţia de a te scărpina este mare, trebuie să rezişti, deoarece astfel poţi provoca iritaţii grave, răni, infecţii, etc.
Mâncărimile în ureche pot fi semnul unei infecţii a canalului auditiv, o acumulare de ceară în ureche, sau a unei alergii mai mult sau mai puţin severe.
Alte cauze pot fi înţepături de insecte, alergii de contact (la şampon, parfum, etc), infecţii în urma unei traume, sau chiar vindecarea unei răni mai vechi şi vărsat de vânt. Nici paraziţii nu trebuie scoşi din ecuaţie, deoarece anumite tipuri de viermi sau râia şi păduchii (mai ales în cazul copiiilor care merg la şcoală sau grădiniţe) provoacă mâncărimi şi pot intra în urechile sensibile ale celor mici.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter