Ce înseamnă durerea din spatele ochilor

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 08 noiembrie 2022, 17:41

Ai des dureri în spatele ochilor şi ai impresia că este o durere de cap mai ciudată? Există trei cauze principale ale unei astfel de dureri, fiecare necesitând un tratament diferit. Vezi ce înseamnă durerea din spatele ochilor.

Durerea în spatele ochilor are o cauză oftalmologică

Ochi uscaţi: Uneori, mâncărimile şi durerea ascuţită în spatele ochilor poate însemna uscăciune. Apare atunci când te uiţi prea mult timp la un monitor şi nu clipeşti destul şi se rezolvă cu odihnă şi lacrimi artificiale.
Sclerită: Este o inflamaţie a unei pieliţe din ochi care apare adesea la pacienţii cu gută sau artrită. Ochii dor apăsat, sunt roşii şi se tratează cu corticosteroizi.
Sindrom inflamator : Alte inflamaţii ale ochiului pot cauza dureri în spatele globilor oculari şi se tratează în funcţie de cauza acestora.
Inflamarea nervului optic: Această inflamare poate cauza dureri foarte mari şi perturbarea serioasă a vederii.

Durerea din spatele ochilor este o durere de cap

Migrenă: Deşi doctorii nu sunt întotdeauna siguri ce anume cauzează migrenele, ele au sigur legătură cu schimbările suferite în vasele de sânge. Dacă durerea din spatele ochilor este o migrenă, vei observa şi alte simptome, cum ar fi sensibilitatea la lumină şi sunete, greaţă, oboseală.
Cefalee cluster: Este o durere de cap severă, destul de rară, întotdeauna apare în jurul ochilor şi durează câteva zile sau săptămâni.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter