Care este cea mai periculoasă durere de cap

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 20 septembrie 2017, 16:45
Profesorul Necmettin Pamir, unul dintre cei mai buni neurochirurgi ai lumii, și președinte al Academiei Mondiale de Neurochirurgie, a vorbit recent despre legătura dintre durerile de cap și tumorile cerebrale. Acesta a ținut să sublinieze că un anumit tip de durere de cap este cel mai periculos și că oricine prezintă un astfel de simptom ar trebui să se prezinte negreșit la un medic specialist.

Durerea care ar trebui să te trimită la medic

“Craniul uman nu este maleabil așa că dezvoltarea oricărei formațiuni tumorale crește presiunea intracraniană. Cea mai frecventă consecință este durerea de cap, care se resimte ca o presiune puternică și nu cedează de obicei la analgezice. Aceasta poate fi însoțită de stări de vomă, convulsii și afectarea anumitor funcții, motorii de exemplu, în funcție de localizarea tumorii”, a declarat profesorul Pamir, citat de doctorulzilei.ro

Așadar, cei care au astfel de simptome ar trebui să se prezinte pentru un control, pentru a preîntâmpina orice problemă. Cu cât diagnosticul este pus mai devreme, cu atât ratele de succes ale tratamentelor de ultimă generație cresc.

Foto – 123rf

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter