Boala cu transmitere sexuală care devine incurabilă. Cum te protejezi

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 12:34

Unele boli cu transmitere sexuală sunt periculoase pentru că, netratate, nu se mai pot vindeca. Vezi care este boala cu transmitere sexuală care devine incurabilă și ce trebuie să faci ca să te protejezi.

Gonoreea, tot mai rezistentă la antibiotice

Gonoreea nu se afla, până de curând, pe lista bolilor periculoase şi greu de tratat, deoarece o simplă doză de antibiotice rezolva problema.
Mai nou, studii şi cazuri din mai multe ţări arată că unele tulpini (versiuni mai noi, modificate) de gonoree sunt rezistente la tratamentul cu antibiotice.
Riscul cel mare este acela că o astfel de boală nu va mai putea fi tratată cu niciun antibiotic în viitor, dacă mutaţiile continuă.

Cefalosporinele, singurele antibiotice care omoară gonoreea

Până de curând, apariţia diverselor tulpini de gonoree a dus la reducerea tipurilor de antibiotice care o pot ucide.
Bacteria care provoacă această boală continuă să evolueze şi să-şi modifice structura, astfel că acum, numai grupa de antibiotice numite cefalosporine mai sunt cu adevărat eficiente.
Din păcate, recent au apărut cazuri de gonoree care nu mai reacţionează nici la tratamentele cu cefalosporine.

Complicaţii cauzate de gonoreea netratată

Cazurile de gonoree cresc de la un an la altul în mod alarmant, deoarece mulţi oameni infectaţi nu ştiu, sau refuză să se trateze de această boală.
Gonoreea nediagnosticată şi netratată duce la boli inflamatorii pelvine, infertilitate şi sarcini ectopice, foarte periculoase.
În plus, persoanele infectate cu gonoree au un risc mult mai mare de a se infecta cu HIV dacă intră în contact cu periculosul virus.
Faptul că femeile nu se tratează de gonoree duce la copii născuţi cu această boală, iar riscul de apariţie a gonoreei în valvele de inimă sau în articulaţii creşte.

BTS-uri rezistente la medicamente

Gonoreea nu este singura BTS care se tratează tot mai greu cu medicamente. Circa 30% din femeile care au luat gonoreea sunt infectate şi cu chlamydia. Deşi mult mai „cuminte”, chlamydia a început şi ea să dea semne că unele tulpini devin rezistente la medicaţie.
Şi sifilisul se tratează mai greu şi este deja rezistent la câteva medicamente care înainte funcţionau foarte bine în tratarea bolii.
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter