OMS: testele pozitive de coronavirus ale pacienților vindecați nu confirmă reinfectarea

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Joi, 07 mai 2020, 17:17

Mai mulți pacienți infectați cu coronavirus care s-au vindecat au primit rezultate pozitive la testele ulterioare, făcând oamenii de știință să creadă că s-au reinfectat.

Autoritățile sanitare din Coreea de Sud au raportat peste 100 de cazuri de aparentă reinfectare cu coronavirus. Din fericire, Organizația Mondială a Sănătății a confirmat că rezultatele pozitive se datorează doar unor celule moarte din plămâni, nu unei reinfecții, potrivit Science Alert.

„Suntem conștienți că unii pacienți au primit rezultate pozitive la teste după ce s-au vindecat clinic”, a spus un purtător de cuvânt OMS pentru AFP. „Din câte știm în prezent – și ne bazăm pe date foarte recente – se pare că acești pacienți elimină resturi de celule din plămânii lor, ca parte a procesului de recuperare”.

Citește și: Avertismentul unui medic român: 1,4 milioane de oameni ar putea să moară de tuberculoză din cauza măsurilor anti-COVID-19

Cercetările de până acum au arătat că oamenii care se infectează cu noul coronavirus dezvoltă anticorpi la o săptămână sau mai mult de la infecție sau de la apariția simptomelor. Ceea ce oamenii de știință nu cunosc momentan este cât de mult durează imunitatea oferită.

„Avem nevoie de colectarea sistematică de mostre de la pacienții care s-au refăcut pentru a înțelege mai bine pentru cât timp elimină celulele vii ale virusului”, a conchis purtătorul de cuvânt OMS.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter