Comisar european: „Cred că până la sfârşitul verii îi vom putea vaccina pe toţi cetăţenii europeni”

De Unica.ro, pe
Comisarul european Thierry Breton crede că până la finalul verii toți cetățenii europeni vor putea fi vaccinați dacă vor dori.

Până la finalul anului, Europa va putea să producă 2-3 miliarde de vaccinuri pe an, după cum arată Thierry Breton. Mai mult el a spus că cetățenii UE vor putea fi vaccinați până la finalul verii acestui an, potrivit AFP, citat de Agerpres.

„Am extrem de multă încredere în capacitatea Europei de a livra vaccinurile mai rapid şi cred că până la sfârşitul verii îi vom putea vaccina pe toţi cetăţenii europeni”, a explicat Breton în cadrul unei conferințe de presă cu ministrul italian al dezvoltării economice, Giancarlo Giorgetti, după cum arată Libertatea. „Până la sfârşitul anului, Europa va fi în măsură să producă 2-3 miliarde de vaccinuri pe an. Europa este primul continent pentru producţia de vaccinuri, urmează apoi SUA cu două miliarde (…) Vom putea conta pe 5 miliarde de vaccinuri pe an în lumea întreagă”.

Declarațiile au fost oferite după ce prim-ministrul Mario Draghi a cerut miercuri seară șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să grăbească răspunsul Uniunii Europene la pandemie, mai ales în privința vaccinurilor.

Până acum, livrarea de vaccinuri anti-COVID-19 a avut mai multe întârzieri. Achiziția a fost făcută de Comisia Europeană, astfel încât pe aceasta din urmă s-a revărsat un val de critici cu privire la întârzierile de livrare.

Foto: 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter