BIO Camp, tabăra unde copiii învaţă să trăiască sănătos

Orice părinte îşi doreşte pentru copilul său un drum sănătos în viaţă. Dar pentru că nu este o sarcină deloc uşoară, BIO Camp îşi ia această misiune.
 

Ce este BIO Camp şi ce scop are?

BIO Camp este o tabără pentru copiii, care pot şi vor să aibă un drum sănătos în viaţă, care vor să facă alegeri corecte legate de sănătatea lor fizică şi mentală. Pentru că o viaţă BIO înseamnă o viaţă sănătoasă, atât din punct de vedere fizic, cât şi intelectual şi spiritual.

Este o tabără destinată copiilor cu vârste între 12 şi 18 ani, în care aceştia învaţă să îşi dezvolte abilităţi, dobândite sau native, şi să aibă o viaţă sănătoasă şi plină de success.

Cine poate participa în BIO Camp?

Copiii participanţi în taberele BIO Camp vor fi selectaţi din şcoli din fiecare judeţ al ţării în funcţie de performanţele dovedite până în prezent.

Cei cu aptitudini vor putea studia matematică, fizică, literatură şi comunicare, artă (pictură, muzică, teatru, dans, etc) sau sport, după preferinţe.

Obiectivul acestei tabere

Obiectivul acestei tabere este să reunească toţi adolescenţii care au nevoie de un ghidaj pentru a-şi începe viaţa într-un mod sănătos. Pot participa astfel în această tabăra toţi copiii, indiferent de condiţia socială, materială, rasă, etnie sau sex.

Cine se poate înscrie?

Pentru fiecare tabără se vor selecta 50 de copii din toată ţara. În fiecare dintre regiunile ţării (Banat – Crişana – Maramureş, Transilvania, Oltenia, Muntenia- Bucureşti, Moldova şi Dobrogea) se vor organiza comisii (a câte 5 membri activi în Fundaţia Life Care), care vor identifica adolescenţii cu rezultate bune în domeniile menţionate mai sus.

Comisia de Selecţie va colabora cu instituţii de învăţământ şcolar, preuniversitar şi universitar pentru a primi informaţii necesare definitivării procesului corect de selecţie.

Care este programul BIO Camp?

Prima tabără BIO Camp va avea loc în iunie 2012 şi se va desfăşura 7 zile într-o locaţie comunicată ulterior.
Se vor organiza două cursuri de parenting înainte de plecarea în tabără şi la întoarcerea din
tabără, iar copiii vor fi împărţiţi în funcţie de ariile de interes exprimate – matematică, fizică, literatură etc.

Zilnic, vor avea loc câte două workshop-uri susţinute de specialişti naţionali şi internaţionali care vor fi realizate pe teme generale de discuţii ca: „Ce înseamnă BIO şi de ce să trăim aşa?”, „Pe ce drum să apuc după ce termin liceul? De unde ştiu că fac o alegere corectă?”, „Ce înseamnă să trăiesc sănătos?” etc.

La finalul taberei fiecare copil va primi diplome de participare care îi vor ajuta la înscrierea la
diverse cursuri şi chiar Universităţi.

Vor exista o serie de concursuri pe domeniile alese, iar participanţii vor primi cursuri gratuite în
domeniile alese şi chiar burse de studii la Universităţi.
BIO Camp este un proiect organizat de către Fundatia Life Care.Alătură-te şi tu Fundaţiei Life Care şi susţine BIO Camp pentru viitorul copiilor tăi. Achiziţionează brăţara simbolică a
Fundatiei Life Care, iar toţi banii strânşi vor fi folosiţi pentru organizarea taberei educative BIO Camp.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter