Băuturi delicioase pentru energie. 3 rețete de la Chef Alexandra Leon

De Unica.ro, pe

Ca să fii în formă maximă toată ziua, înlocuiește cafeaua de dimineață cu un smoothie delicios din legume. Pline de vitamine, aceste băuturi îți dau energie fără a avea efectele secundare ale cofeinei. Iată 3 rețete recomandate de Chef Alexandra Leon.
Parte din rutina zilnică a multora dintre noi, cafeaua oferă energie, dar are și o mulțime de efecte secundare, de la mici insomnii până la palpitații. Dacă ești gata să ”te lași” de cofeină, înlocuiește-o cu o porție de vitamine. Încearcă aceste băuturi delicioase după rețetele Alexandrei Leon.
Suc din spanac și portocale
• 200g baby spanac proaspat
• 2 kiwi
• 1 avocado copt foarte bine
• sucul de la o lime
• 2 feliuțe de ghimbir proaspăt
• 1 lingură semințe de chia
• sucul de la o portocală
• 1 linguriță de miere de albine (opțional)
Se introduc în blender, se omogenizează bine, apoi se servește într un pahar înalt, ornat cu semințe de chia deasupra sau după preferința fiecăruia.
Băuturi delicioase pentru energie. 3 rețete de la Chef Alexandra Leon
Smoothie din legume
• 2 morcovi
• 4 ciuperci
• 2 curmale
• 1 rădăcină de țelină
• 1 strop de sirop de agave
• gheață
• 100 ml de apă
Se pun ingredientele în blender (spălate, curățate și tăiate). Pentru morcovi folosim un storcător. Se amestecă până se obține consistența dorită.
Băuturi delicioase pentru energie. 3 rețete de la Chef Alexandra Leon
Smoothie cu iaurt și ardei gras
• 2 morcovi (folosim un storcător)
• 2 linguri de iaurt
• 1 ardei roșu
• sucul de la o lămâie
• 1 bucățică de telemea
Punem în blender telemeaua, iaurtul, ardeiul și sucul de lămâie. Apoi adăugăm sucul de la morcovi și amestecam bine. Se servește cu pătrunjel tocat deasupra.
Băuturi delicioase pentru energie. 3 rețete de la Chef Alexandra Leon
Atunci când îți prepari un suc natural sau un smoothie, tine contul de faptul ca unele ingrediente sunt acide.
Consumul frecvent de alimente şi băuturi cu conţinut acid poate determina eroziunea acidă, una dintre principalele cauze ale uzurii dentare. Eroziunea acidă este ireversibilă şi numai medicul dentist poate identifica cele cinci semne incipiente ale acesteia asupra dinţilor: smalţ vulnerabil, subţiere, aspect translucid sau transparent, îngălbenire şi aspect lipsit de strălucire.
Eroziunea acidă era în general considerată o problemă a persoanelor vârstnice, problemă care se agravează o dată cu înaintarea în vârstă, însă, un studiu ⃰  recent, efectuat la persoane cu vârsta între 18 şi 35 de ani, a constatat în mod surprinzător faptul că aproximativ 30% dintre persoanele din această categorie de vârstă prezintă deja semnele specifice eroziunii acide.
O alimentaţie bogată în substanţe acide poate afecta dinţii mai mult decât s-ar crede. Chiar şi numai  patru expuneri pe zi la substanţe acide pot constitui un risc pentru smalţul dentar. În mod surprinzător, nu numai băuturile carbogazoase şi vinul sunt implicate. Şi alimente considerate sănătoase ne expun la substanţe acide – fructe, sucuri de fructe şi chiar sosuri pentru salată.
* Bourgeois, D. et al. Is Dental Erosion and dental hipersensibility: a Public Health Problem: Rationale of the European Collaborative Study. Presented at 101st Istanbul, Turkey.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter